Блатер отворио душу: Саркози и Вулф стоје иза гласова за Катар!

Председник Светске фудбалске федерације Сеп Блатер рекао је да су председници Француске и Немачке вршили притисак пред гласање за Мундијале 2018. и 2022.!

Фудбал 06.07.2015 | 17:20
Блатер отворио душу: Саркози и Вулф стоје иза гласова за Катар!

Блатер је истакао да су Николас Сакрози и Кристијан Вулф утицали на гласање пре него што су Катар и Русија добили организације Светских првенстава пре пет година.

“Пре него што су Мундијали додељени Русији и Катару, биле су две политичке интервенције. Господа Саркози и Вулф су покушали да утичу на оне који су гласали. То је разлог зашто имамо Светско првенство у Катару. Они који су то одлучили такође морају да преузму одговорност”, рекао је Блатер.

Блатер је такође истакао да је Фудбалска федерација Немачке добила препоруку да Немачка треба да гласа за Катар због економских интереса.

“Погледајте само немачке компаније. Немачке железнице, Хохтиф, задужен за конструкције, и многе друге су већ имале пројекте у Катару пре него што је тој земљи додељено Светско пренство. А ја се понашам по принципу лицера. Ако већина Извршног комитета жели Мундијал у Катару, ја то морам да прихватим”, нагласио је Блатер.

Бивши први човек немачког фудбала Тео Цванцигер је раније истакао да се Вулф распитивао за шансе Катара у трци за домаћина Светског првенства, али је негирао да је имао икакав утицај.

Процес гласања за домаћине наредна два Мундијала тренутно је под истрагом швајцарског тужилаштва.

Блатер је почетком прошлог месеца најавио да ће напустити место председника на Конгресу који ће бити одржан између децембра и марта. Он је само неколико дана раније изборио пети мандате на челу владајућег тела светског фудбала, а све се десило пошто је 18 људи ухапшено по налогу Сједињених Држава за изручење због давања мита.-

Коментари / 0

Оставите коментар