Њукасл: 70 милиона евра за шест појачања!

Доста је било да Њукасл гледа како други купују! Договорен је Вајналдум, послата је велика понуда за Остина, преговара се о тандему Марсеља, Ван Гинкел би стигао на позајмицу, а одбрану би ојачао фудбалер Шалкеа...

Фудбал 06.07.2015 | 16:20
Њукасл: 70 милиона евра за шест појачања!

Куцнуо је час и да Њукасл заигра озбиљну улогу на фудбалској пијаци!

Уговорили су трансфер Џорџиња Вајналдума. После четири године у ПСВ Ајндховену, холандски везиста се сели у Премијер лигу. Претходних дана је владао прави мали рат љутих ривала са севера, Њукасла и Сандерленда за довођење Вајналдума, а на крају су победили црно-бели.

Острвски медији јављају да је Њукасл дговорио долазак Холанђанина и да ће ПСВ Ајндховену исплатити 21.000.000 евра на име обештећења. Филипсовци су сјајно профитрали на ривалитету Њукасла и Сандерленда. Пре само седам дана, када је Рома питала за цену Вајналдума, ПСВ је тражио 15.000.000 евра. Сада ће добити далеко више од онога чему се надао. Њукасл је лицитриао до краја и натерао Сандерленд да одустане. У троку су завршни преговори са менаџером играча и поечтком следеће недеље се може очекивати званична промоција са Сент Џејмс Парку.

Међутим, Вајналдум није једино појачање које планира Њукаслов газда Мајк Ешли овог лета. Свраке су послале и понуду од 20.000.000 евра за Чарлија Остина из Квинс Парк Ренџерса. Енглески нападач је један од најтраженијих играча на Острву. КПР је недавно одбио 14.000.000 евра од Лестера за Остина. Нови премијерлигаш Борнмут је понудио око 19.500.000 евра за њега, а сада је Њукасл надмашио и Борнмутову понуду.

Вајналдум и Остин су велике жеље Стива Мекларена и биће најскупља појачања од када је газдовање у клубу преузео Мајкл Ешли.

Али, ни то није све. Њукасл намерава да доведе још појачања. Следеће у низу би требало да буде Марко Ван Гинкел којег такође тражи Сандерленд, али је Ешли спреман да још једном зада ударац највећем ривалу. Ван Гинкел би требало да дође на позајмицу из Челсија.

По већ стандардном обичају, Њукасл жели и појачања из Француске. Воде се преговори са Марсељом о куповини двојице играча клуба са Велодрома. За везисту Марија Лемину, Њукасл нуди 6.000.000 евра, а за крилног нападача Флоријана Тована је спреман да издвоји чак 15.000.000 евра.

На крају, могуће је да стигне и појачање у одбрани. Шалкеу је понуђено 8.500.000 евра за камерунског штопера Жоела Матипа.

Ако реализује све ове послове, Њукасл би заиста могао опет да има екипу која ће се борити за пласман у Европу. Мајк Ешли је претходних година прозиван као шкртица, а сада је решио да коначно одреши кесу и награди верну публику.

Коментари / 0

Оставите коментар