Njukasl: 70 miliona evra za šest pojačanja!

Dosta je bilo da Njukasl gleda kako drugi kupuju! Dogovoren je Vajnaldum, poslata je velika ponuda za Ostina, pregovara se o tandemu Marselja, Van Ginkel bi stigao na pozajmicu, a odbranu bi ojačao fudbaler Šalkea...

Fudbal 06.07.2015 | 16:20
Njukasl: 70 miliona evra za šest pojačanja!

Kucnuo je čas i da Njukasl zaigra ozbiljnu ulogu na fudbalskoj pijaci!

Ugovorili su transfer Džordžinja Vajnalduma. Posle četiri godine u PSV Ajndhovenu, holandski vezista se seli u Premijer ligu. Prethodnih dana je vladao pravi mali rat ljutih rivala sa severa, Njukasla i Sanderlenda za dovođenje Vajnalduma, a na kraju su pobedili crno-beli.

Ostrvski mediji javljaju da je Njukasl dgovorio dolazak Holanđanina i da će PSV Ajndhovenu isplatiti 21.000.000 evra na ime obeštećenja. Filipsovci su sjajno profitrali na rivalitetu Njukasla i Sanderlenda. Pre samo sedam dana, kada je Roma pitala za cenu Vajnalduma, PSV je tražio 15.000.000 evra. Sada će dobiti daleko više od onoga čemu se nadao. Njukasl je licitriao do kraja i naterao Sanderlend da odustane. U troku su završni pregovori sa menadžerom igrača i poečtkom sledeće nedelje se može očekivati zvanična promocija sa Sent Džejms Parku.

Međutim, Vajnaldum nije jedino pojačanje koje planira Njukaslov gazda Majk Ešli ovog leta. Svrake su poslale i ponudu od 20.000.000 evra za Čarlija Ostina iz Kvins Park Rendžersa. Engleski napadač je jedan od najtraženijih igrača na Ostrvu. KPR je nedavno odbio 14.000.000 evra od Lestera za Ostina. Novi premijerligaš Bornmut je ponudio oko 19.500.000 evra za njega, a sada je Njukasl nadmašio i Bornmutovu ponudu.

Vajnaldum i Ostin su velike želje Stiva Meklarena i biće najskuplja pojačanja od kada je gazdovanje u klubu preuzeo Majkl Ešli.

Ali, ni to nije sve. Njukasl namerava da dovede još pojačanja. Sledeće u nizu bi trebalo da bude Marko Van Ginkel kojeg takođe traži Sanderlend, ali je Ešli spreman da još jednom zada udarac najvećem rivalu. Van Ginkel bi trebalo da dođe na pozajmicu iz Čelsija.

Po već standardnom običaju, Njukasl želi i pojačanja iz Francuske. Vode se pregovori sa Marseljom o kupovini dvojice igrača kluba sa Velodroma. Za vezistu Marija Leminu, Njukasl nudi 6.000.000 evra, a za krilnog napadača Florijana Tovana je spreman da izdvoji čak 15.000.000 evra.

Na kraju, moguće je da stigne i pojačanje u odbrani. Šalkeu je ponuđeno 8.500.000 evra za kamerunskog štopera Žoela Matipa.

Ako realizuje sve ove poslove, Njukasl bi zaista mogao opet da ima ekipu koja će se boriti za plasman u Evropu. Majk Ešli je prethodnih godina prozivan kao škrtica, a sada je rešio da konačno odreši kesu i nagradi vernu publiku.

Komentari / 0

Ostavite komentar