Пешић организује спектакл за памћење!

Бајерн ће играти кошарку са НБА екипама пред 70.000 људи! Велики пројекат биће реализован вероватно током лета наредне године.

Кошарка 08.07.2015 | 08:00
Пешић организује спектакл за памћење!

Жеља челних људи Бајерна је да једног дана кошаркшака секција овог клуба достигне ниво и репутацију коју има фудбалски гигант из Баварске. Та томе се рад већ дужи низ година. За почетак, направљен је солидан тим, доведен врхунски стручњак потпут Светислава Пешића, а и екипа редовно игра Евролигу.

Следећи корак биће популаризација кошарке у Минхену, а како је другачије направити врхунску промоцију него до сада невиђеним спектаклом. Генерални директор КК Бајерн Марко Пешић има одређене планове за наредну годину, а главни је одигравање неколико утакмица на Алијанц арени против најбољих тимова света пред 70.000 људи...
"Већ сам разговарао са неколико НБА екипа о томе. Ради се на томе како да регулишемо влагу, јер то може да буде опасно на отвореном кошаркашком терену због могућности да дође до повреда. Са представницима Оклахоме смо у сталном контакту, они желе да играју против нас, сада тражимо још једног ривала. Ова акција постаће реалност у наредној години", изјавио је млађи Пешић.

Рекорд у Немачкој када су у питању кошаркашки догађаји постављен је још 1951, када су на стадиону у Берлину наступали Харлем Глобтротерси пред око 75.000 људи, док је у Америци рекорд постављен 2010. у Даласу на ол-стар утакмици НБА лиге. Тада се окупило нешто више од 108.000 навијача на фудбалском стадиону Даласа.

Коментари / 0

Оставите коментар