Pešić organizuje spektakl za pamćenje!

Bajern će igrati košarku sa NBA ekipama pred 70.000 ljudi! Veliki projekat biće realizovan verovatno tokom leta naredne godine.

Košarka 08.07.2015 | 08:00
Pešić organizuje spektakl za pamćenje!

Želja čelnih ljudi Bajerna je da jednog dana košarkšaka sekcija ovog kluba dostigne nivo i reputaciju koju ima fudbalski gigant iz Bavarske. Ta tome se rad već duži niz godina. Za početak, napravljen je solidan tim, doveden vrhunski stručnjak potput Svetislava Pešića, a i ekipa redovno igra Evroligu.

Sledeći korak biće popularizacija košarke u Minhenu, a kako je drugačije napraviti vrhunsku promociju nego do sada neviđenim spektaklom. Generalni direktor KK Bajern Marko Pešić ima određene planove za narednu godinu, a glavni je odigravanje nekoliko utakmica na Alijanc areni protiv najboljih timova sveta pred 70.000 ljudi...
"Već sam razgovarao sa nekoliko NBA ekipa o tome. Radi se na tome kako da regulišemo vlagu, jer to može da bude opasno na otvorenom košarkaškom terenu zbog mogućnosti da dođe do povreda. Sa predstavnicima Oklahome smo u stalnom kontaktu, oni žele da igraju protiv nas, sada tražimo još jednog rivala. Ova akcija postaće realnost u narednoj godini", izjavio je mlađi Pešić.

Rekord u Nemačkoj kada su u pitanju košarkaški događaji postavljen je još 1951, kada su na stadionu u Berlinu nastupali Harlem Globtrotersi pred oko 75.000 ljudi, dok je u Americi rekord postavljen 2010. u Dalasu na ol-star utakmici NBA lige. Tada se okupilo nešto više od 108.000 navijača na fudbalskom stadionu Dalasa.

Komentari / 0

Ostavite komentar