Браво: Знао сам да ће Аргентинци промашити два пенала!

"Морало је и нама да се врати за прошлогодишњи пораз од Бразила на Светском првенству", поручује најбољи голман на Копа Америка.

Фудбал 05.07.2015 | 18:00
Браво: Знао сам да ће Аргентинци промашити два пенала!

Време славља у Чилеу! Голман Клаудио Браво, један од најзаслужнијих за прву континенталну титулу Ла Рохе у историји истиче да је испунио сан освајањем Копа Америка.

Сјајни чувар мреже био је маестралан у пенал серији, одбранио је шут Банеги у трећој серији и отворио шампионска врата свом тиму.
"Одувек сам сањао да подигнем пехар на Копа Америка. То је био мој тренутак инспирације. Морали смо да оставимо иза себе негативну историју, па овај трофеј посвећујемо народу Чилеа", рекао је Браво.

Голман Барселоне каже и да је елиминација од Бразила на прошлогодишњем Мундијалу на пенале била добра лекција за његов тим.
"Рекао сам саиграчима да ће Аргентинци промашити два пенала и да ћемо их победити. Тачно сам знао сценарио. Морало је и нама да се врати за прошлогодишњи пораз од Кариока", поручио је званично најбољи чувар мреже на Копа Америка.

Звезда Јувентуса Артуро Видал, који је проглашен је за најбољег играча турнира, такође је тријумф посветио свом народу.
"Чиленаској нацији је требало нешто овако лепо да се деси, да њихова репрезентација постане шампион на Копа Америка. Сада ћемо се максимално спремити за наредно Светско првенство, али смо већ сада направили велики корак напред. Ова генерација је заслужила све похвале", поручује Видал, који је трофеј прославио у загрљају сина Алонса.

Срећан је био и селектор Чилеа, Аргентинац Хорхе Сампаоли, који је посебно одушевљен потезом Алексиса Санчеза у одлучујућој серији једанаестераца.
"Његов шут ме је обрадовао. Моји момци су одрадили сјајан посао, нисам видео ни на једној утакмици на шампионату да је неко био бољи од нас. Ово је сигурно најбоља генерација фудбалера у историји Чилеа. Хвала свима који су ми омогућили да будем део ове велике победе", поручио је Сампаоли.

Коментари / 0

Оставите коментар