Bravo: Znao sam da će Argentinci promašiti dva penala!

"Moralo je i nama da se vrati za prošlogodišnji poraz od Brazila na Svetskom prvenstvu", poručuje najbolji golman na Kopa Amerika.

Fudbal 05.07.2015 | 18:00
Bravo: Znao sam da će Argentinci promašiti dva penala!

Vreme slavlja u Čileu! Golman Klaudio Bravo, jedan od najzaslužnijih za prvu kontinentalnu titulu La Rohe u istoriji ističe da je ispunio san osvajanjem Kopa Amerika.

Sjajni čuvar mreže bio je maestralan u penal seriji, odbranio je šut Banegi u trećoj seriji i otvorio šampionska vrata svom timu.
"Oduvek sam sanjao da podignem pehar na Kopa Amerika. To je bio moj trenutak inspiracije. Morali smo da ostavimo iza sebe negativnu istoriju, pa ovaj trofej posvećujemo narodu Čilea", rekao je Bravo.

Golman Barselone kaže i da je eliminacija od Brazila na prošlogodišnjem Mundijalu na penale bila dobra lekcija za njegov tim.
"Rekao sam saigračima da će Argentinci promašiti dva penala i da ćemo ih pobediti. Tačno sam znao scenario. Moralo je i nama da se vrati za prošlogodišnji poraz od Karioka", poručio je zvanično najbolji čuvar mreže na Kopa Amerika.

Zvezda Juventusa Arturo Vidal, koji je proglašen je za najboljeg igrača turnira, takođe je trijumf posvetio svom narodu.
"Čilenaskoj naciji je trebalo nešto ovako lepo da se desi, da njihova reprezentacija postane šampion na Kopa Amerika. Sada ćemo se maksimalno spremiti za naredno Svetsko prvenstvo, ali smo već sada napravili veliki korak napred. Ova generacija je zaslužila sve pohvale", poručuje Vidal, koji je trofej proslavio u zagrljaju sina Alonsa.

Srećan je bio i selektor Čilea, Argentinac Horhe Sampaoli, koji je posebno oduševljen potezom Aleksisa Sančeza u odlučujućoj seriji jedanaesteraca.
"Njegov šut me je obradovao. Moji momci su odradili sjajan posao, nisam video ni na jednoj utakmici na šampionatu da je neko bio bolji od nas. Ovo je sigurno najbolja generacija fudbalera u istoriji Čilea. Hvala svima koji su mi omogućili da budem deo ove velike pobede", poručio je Sampaoli.

Komentari / 0

Ostavite komentar