Каират ''тукао'' Звезду и узео јој играча!

Ривал Црвене звезде у 1. колу квалификација за Лигу Европе боравак у Београду није искористио само да победи 0:2, већ и да се појача.

Фудбал 06.07.2015 | 12:40
Каират ''тукао'' Звезду и узео јој играча!

У дану када се појавила информација да је председник Каирата понудио милион евра за позајмицу Идана Вереда, уз могућност откупа после годину дана, стигао је и деманти из Црвене звезде...

Генерални директор Звездан Терзић изјавио је да се захвалио господину Каирату Борнабајеву на понуди и да Веред сада није на продају.

Али, неко други јесте!

Сазнајемо, ипак, да је Црвена звезда данас уступила нападача Ђорђа Деспотовића на шестомесечну позајмицу у Каират, клуб са којим се састаје у 1. колу квалификација за Лигу Европе.

Деспотовићу, који је и даље под уговором са Црвеном звездом, 30. јуна истекла је такође шестомесечна позајмица у казахстанском Жетисуу, у којем је постигао пет голова на 17 мечева овог пролећа, али је очигледно да је оставио позитиван утисак на челнике Каирата, који су гостовање у Београду и победу од 0:2 искористили и да понуде црвено-белима да преузму "бригу" о Деспотовићу.

И Црвена звезда и Деспотовић су пристали на такву опцију, а договорено је и да у уговор буде унета цена откупа.

Деспотовић је у Звезду дошао прошлог лета, али се у првом делу сезоне 2014/15 није најбоље снашао, па се отиснуо у Казахстан, у којем га очигледно цене, иако је полусезону провео у клубу који се бори за опстанак.

У Казахстану се игра "контра" првенство у односу на нас, тамо су екипе на половини лиге са одиграних 18 утакмица, тако да ће Деспотовић трансфер у један од најјачих клубова те земље остварити практично у јеку сезоне.

Каират је други на табели са реалним изгледим да се до краја шампионата бори за титулу првака.

Реванш меч између Каирата и Црвене звезде, у Алматију, је наредног четвртка.

Коментари / 0

Оставите коментар