Терза, шта ћеш сад?!

Звезда затечена милионском понудом газде Каирата после утакмице! Одушевљен партијом Идана Вереда казахстански клуб је одмах после меча понудио више од 1.000.000 евра за Израелца.

Фудбал 05.07.2015 | 17:40
Терза, шта ћеш сад?!

Црвена звезда је поразом у Љутице Богдана од Каирата свела шансе за пролаз у наредну рунду квалификација за Лигу Европе на домен теорије, али је српски вицешампион могао финансијски да профитира у тој тужној ноћи за све навијаче црвено-белих. Иако су ученици Миодрага Грофа Божовића, физички и бројчано десетковани, деловали немоћно, стручни штаб и руководство Каирата приметило је исто што и 25.000 сведока на највећем српском стадиону – Израелац Идан Веред је играч који на овом нивоу фудбала прави разлику.

Бивши члан Макабија из Хаифе, заједно са Александром Катаијем, представљао је у првом полувремену једину опасност за дефанзивни ред гостију. Богати Казахстанци, после брзе спознаје да је Црвена звезда у финансијском ропцу, желели су да се из Београда врате са двоструким добитком. Осим победе желели су у пртљаг да спакују и крилног фудбалера који је пре само седам дана потписао двогодишњи уговор са Црвеном звездом.

Председник Каирата, који је у друштву пријатеља приватним авионом стигао на утакмицу, после меча је у свечаној ложи примао честитке, а онда шокирао врхушку Црвене звезде реченицом:

„Консултовао сам се са тренером, свидео нам се ваш играч са бројем 11, желимо га у нашем тиму. Спремни смо да издвојимо више од 1.000.000 евра. Господо, ви сте на потезу“.

Била је то једна од оних слатких мука које су у Љутице Богдана морали да реше. Тачно је да би Звезда са тим износом закрпила део рупа, финансијских продисала... Свакаквих чуда смо се нагледали на Маракани претходних година, али продаје Вереда, момка који је одиграо један званичан меч и показао да је спреман за 50 минута такмичарског фудбала, представљала би класичан харакири. Био би то доказ да Црвена звезда више не жели да послује као озбиљан клуб, него менаџерска агенција трећег реда - по принципу класичне фудбалске пијаце.

Да не говоримо о томе да би реакције навијача и комплетне звездашке јавности биле врло негативне...

Зато су током петка, хладне главе, челници Црвене звезде одбили непристојну понуду из Алматија, из констатацију да би могли да договоре сарадњу са Каиратом за шест месеци или годину дана, за неке друге играче.

Веред је потписао двогодишњи уговор са Црвеном звездом, а као члан црвено-белих годишње ће зарађивати 96.000 евра...Тренер Миодраг Божовић је рекао да од њега очекује да буде велико појачање, али председник Каирата је на тренутак бацио у дилему управу Црвене звезде...

Понуда за Вереда је, уз оне Порта и Хамбурга за Марка Грујића, једина конкретна која је стигла на сто Звездана Терзића и Светозара Мијаиловића.

Прича око интересовања ПСЖ-а за Предрага Рајковића је народски речено тек почела да се „кува“. Звезда ће на име трансфера до краја године морати да заради минимум 2.000.000 евра, ту ће Терзић и његови сарадници бити на посебном изазову, јер навијачи очекују да ће клуб успети да „утопи“ неког из плејаде неатрактивних играча чији одлазак не би направио разлику. Отуда се и тражи клуб за репрезентативца Антигве и Барбуде Џошуу Паркера који је опет показао велико ништа.

Само и у тим тежњама челника Црвене звезде постоји велики раскорак између жеља и могућности...

Коментари / 0

Оставите коментар