Terza, šta ćeš sad?!

Zvezda zatečena milionskom ponudom gazde Kairata posle utakmice! Oduševljen partijom Idana Vereda kazahstanski klub je odmah posle meča ponudio više od 1.000.000 evra za Izraelca.

Fudbal 05.07.2015 | 17:40
Terza, šta ćeš sad?!

Crvena zvezda je porazom u Ljutice Bogdana od Kairata svela šanse za prolaz u narednu rundu kvalifikacija za Ligu Evrope na domen teorije, ali je srpski vicešampion mogao finansijski da profitira u toj tužnoj noći za sve navijače crveno-belih. Iako su učenici Miodraga Grofa Božovića, fizički i brojčano desetkovani, delovali nemoćno, stručni štab i rukovodstvo Kairata primetilo je isto što i 25.000 svedoka na najvećem srpskom stadionu – Izraelac Idan Vered je igrač koji na ovom nivou fudbala pravi razliku.

Bivši član Makabija iz Haife, zajedno sa Aleksandrom Kataijem, predstavljao je u prvom poluvremenu jedinu opasnost za defanzivni red gostiju. Bogati Kazahstanci, posle brze spoznaje da je Crvena zvezda u finansijskom ropcu, želeli su da se iz Beograda vrate sa dvostrukim dobitkom. Osim pobede želeli su u prtljag da spakuju i krilnog fudbalera koji je pre samo sedam dana potpisao dvogodišnji ugovor sa Crvenom zvezdom.

Predsednik Kairata, koji je u društvu prijatelja privatnim avionom stigao na utakmicu, posle meča je u svečanoj loži primao čestitke, a onda šokirao vrhušku Crvene zvezde rečenicom:

„Konsultovao sam se sa trenerom, svideo nam se vaš igrač sa brojem 11, želimo ga u našem timu. Spremni smo da izdvojimo više od 1.000.000 evra. Gospodo, vi ste na potezu“.

Bila je to jedna od onih slatkih muka koje su u Ljutice Bogdana morali da reše. Tačno je da bi Zvezda sa tim iznosom zakrpila deo rupa, finansijskih prodisala... Svakakvih čuda smo se nagledali na Marakani prethodnih godina, ali prodaje Vereda, momka koji je odigrao jedan zvaničan meč i pokazao da je spreman za 50 minuta takmičarskog fudbala, predstavljala bi klasičan harakiri. Bio bi to dokaz da Crvena zvezda više ne želi da posluje kao ozbiljan klub, nego menadžerska agencija trećeg reda - po principu klasične fudbalske pijace.

Da ne govorimo o tome da bi reakcije navijača i kompletne zvezdaške javnosti bile vrlo negativne...

Zato su tokom petka, hladne glave, čelnici Crvene zvezde odbili nepristojnu ponudu iz Almatija, iz konstataciju da bi mogli da dogovore saradnju sa Kairatom za šest meseci ili godinu dana, za neke druge igrače.

Vered je potpisao dvogodišnji ugovor sa Crvenom zvezdom, a kao član crveno-belih godišnje će zarađivati 96.000 evra...Trener Miodrag Božović je rekao da od njega očekuje da bude veliko pojačanje, ali predsednik Kairata je na trenutak bacio u dilemu upravu Crvene zvezde...

Ponuda za Vereda je, uz one Porta i Hamburga za Marka Grujića, jedina konkretna koja je stigla na sto Zvezdana Terzića i Svetozara Mijailovića.

Priča oko interesovanja PSŽ-a za Predraga Rajkovića je narodski rečeno tek počela da se „kuva“. Zvezda će na ime transfera do kraja godine morati da zaradi minimum 2.000.000 evra, tu će Terzić i njegovi saradnici biti na posebnom izazovu, jer navijači očekuju da će klub uspeti da „utopi“ nekog iz plejade neatraktivnih igrača čiji odlazak ne bi napravio razliku. Otuda se i traži klub za reprezentativca Antigve i Barbude Džošuu Parkera koji je opet pokazao veliko ništa.

Samo i u tim težnjama čelnika Crvene zvezde postoji veliki raskorak između želja i mogućnosti...

Komentari / 0

Ostavite komentar