Новак: Рафи на трави треба више времена!

Новак Ђоковић без већих проблема победио је Бернарда Томића у трећем колу Вимблдона и каже да је задовољан формом у досадашњем току турнира.

Тенис 04.07.2015 | 20:20
Новак: Рафи на трави треба више времена!

Такође, Новак је говорио о следећем противнику Кевину Андерсону, као и о елиминацији Рафаела Надала.

“Мислим да сам на добром путу – из меча у меч постоји известан напредак у игри. Психички сам све самоувереније и угодније осећам на терен. Није једноставно одмах направити ефикасан прелаз са шљаке на траву, поготово узевши у обзир да сам једини из тениског врха који није играо званични меч на трави пре Вимблдона. За сада све иде како желим, преда мном су два дана одмора, тренираћу и радићу на неким сегментима у игри“, рекао је Новак после тријумфа над Томићем.

Следећи ривал је Кевин Андерсон, којег је Ђоковић добио у четири од пет међусобних окршаја.

“Играли смо у четвртом колу баш овде на Вимблдону, на терену један, а мислим да ћемо ту играти и сада у понедељак. Тај дуел сам одиграо изузетно квалитетно, успео сам да неутралишем његов сервис и то ће бити кључно и сада. Морам да вратим што више сервиса, да мењам ритам и да уђем у размену јер знам да ту имам више шанси. Очекујем од њега да буде агресиван, вероватно ће нападати мој други сервис и зато ћу гледати да сервирам разноврсно, да му не дајем исте лопте. Знам шта треба да радим“, рекао је Новак и додао:

“Његов сервис је један од најбољих на Туру – није у рангу Карловића, Изнера или Раонића, али јесте у најбољих шест-седам. Ипак, он може више од Карловића и Изнера да се ослони на игру са основне линије, свако има врлине и мане“.

Ђоковића су новинари замолили и да прокоментарише пораз Рафаела Надала.

“Као што је Рафа рекао, то је спорт, а Дастин је играо вероватно меч свог живота. Надал има већ две титуле одавде из пет финала, а под додатним је притиском где год да оде јер је поставио високе стандарде. Мислим да му није лако да стекне самопоуздање на подлози коју мислим да најмање воли. Чини се да му је потребно мало више мечева да почне да се осећа комфорно на терену и да игра са више самопоуздања. Ипак, сви ривали од којих је губио последњих година нису имали шта да изгубе и играли у меч живота“.

Коментари / 0

Оставите коментар