Novak: Rafi na travi treba više vremena!

Novak Đoković bez većih problema pobedio je Bernarda Tomića u trećem kolu Vimbldona i kaže da je zadovoljan formom u dosadašnjem toku turnira.

Tenis 04.07.2015 | 20:20
Novak: Rafi na travi treba više vremena!

Takođe, Novak je govorio o sledećem protivniku Kevinu Andersonu, kao i o eliminaciji Rafaela Nadala.

“Mislim da sam na dobrom putu – iz meča u meč postoji izvestan napredak u igri. Psihički sam sve samouverenije i ugodnije osećam na teren. Nije jednostavno odmah napraviti efikasan prelaz sa šljake na travu, pogotovo uzevši u obzir da sam jedini iz teniskog vrha koji nije igrao zvanični meč na travi pre Vimbldona. Za sada sve ide kako želim, preda mnom su dva dana odmora, treniraću i radiću na nekim segmentima u igri“, rekao je Novak posle trijumfa nad Tomićem.

Sledeći rival je Kevin Anderson, kojeg je Đoković dobio u četiri od pet međusobnih okršaja.

“Igrali smo u četvrtom kolu baš ovde na Vimbldonu, na terenu jedan, a mislim da ćemo tu igrati i sada u ponedeljak. Taj duel sam odigrao izuzetno kvalitetno, uspeo sam da neutrališem njegov servis i to će biti ključno i sada. Moram da vratim što više servisa, da menjam ritam i da uđem u razmenu jer znam da tu imam više šansi. Očekujem od njega da bude agresivan, verovatno će napadati moj drugi servis i zato ću gledati da serviram raznovrsno, da mu ne dajem iste lopte. Znam šta treba da radim“, rekao je Novak i dodao:

“Njegov servis je jedan od najboljih na Turu – nije u rangu Karlovića, Iznera ili Raonića, ali jeste u najboljih šest-sedam. Ipak, on može više od Karlovića i Iznera da se osloni na igru sa osnovne linije, svako ima vrline i mane“.

Đokovića su novinari zamolili i da prokomentariše poraz Rafaela Nadala.

“Kao što je Rafa rekao, to je sport, a Dastin je igrao verovatno meč svog života. Nadal ima već dve titule odavde iz pet finala, a pod dodatnim je pritiskom gde god da ode jer je postavio visoke standarde. Mislim da mu nije lako da stekne samopouzdanje na podlozi koju mislim da najmanje voli. Čini se da mu je potrebno malo više mečeva da počne da se oseća komforno na terenu i da igra sa više samopouzdanja. Ipak, svi rivali od kojih je gubio poslednjih godina nisu imali šta da izgube i igrali u meč života“.

Komentari / 0

Ostavite komentar