Србац: Куће за пет ромских породица

За пет ромских породица у србачкој општини, које се налазе у стању социјалних потреба, трајно је ријешено стамбено питање захваљујући Министарству за људска права и избјеглице Босне и Херцеговине и овој локалној заједници који су за изградњу и обнављање пет кућа за ову популацију уложили 120.000 КМ.

Република Српска 04.07.2015 | 12:51
Србац: Куће за пет ромских породица

Породице Зинете Џаферовић из Црнаје и Фикрета Хускића из Кобаша добиле су нове куће, док су дотрајале куће Станка Станковића, Мирослава Јовановића и Видосава Митровића из Малих Ситнеша квалитетно обновљене.

Реализацију овог пројекта озваничили су представници Министарства за људска права и избјеглице БиХ и општинске власти у Српцу на општу радост корисника помоћи.

Стручна комисија утврдила је да су објекти квалитетно урађени. Ово је други успјешно реализовани програм трајног стамбеног збрињавања ромских породица у србачкој општини. Прије неколико година изграђено је 10 стамбених јединица у вриједности од 362. 000 КМ, чиме је збринуто десет породица са 36 чланова, од којих је 16 дјеце.

-Заувијек ћу памтити овај дан када сам за своју породицу добила сигуран кров над главом и довољно простора за живот – одушевљено је изјавила старица Зинета Џаферовић, која до сада није имала ни воду ни купатило, а кров је прокишњавао.

-Објекти су заиста квалитетно изграђени и испуњавају све стамбене услове. Након формирања државне комисије биће расписан нови јавни оглас и очекујем да ће општина Србац поново узети учешће – изјавио је савјетник министра за људска права и избјеглице БиХ Шефкет Хафизовић, који је са представницима ресорног министарства и локалне власти присуствовао примопредаји изграђених и реконструисаних стамбених објеката за србачке Роме.

С. К.

Коментари / 0

Оставите коментар