Srbac: Kuće za pet romskih porodica

Za pet romskih porodica u srbačkoj opštini, koje se nalaze u stanju socijalnih potreba, trajno je riješeno stambeno pitanje zahvaljujući Ministarstvu za ljudska prava i izbjeglice Bosne i Hercegovine i ovoj lokalnoj zajednici koji su za izgradnju i obnavljanje pet kuća za ovu populaciju uložili 120.000 KM.

Republika Srpska 04.07.2015 | 12:51
Srbac: Kuće za pet romskih porodica

Porodice Zinete Džaferović iz Crnaje i Fikreta Huskića iz Kobaša dobile su nove kuće, dok su dotrajale kuće Stanka Stankovića, Miroslava Jovanovića i Vidosava Mitrovića iz Malih Sitneša kvalitetno obnovljene.

Realizaciju ovog projekta ozvaničili su predstavnici Ministarstva za ljudska prava i izbjeglice BiH i opštinske vlasti u Srpcu na opštu radost korisnika pomoći.

Stručna komisija utvrdila je da su objekti kvalitetno urađeni. Ovo je drugi uspješno realizovani program trajnog stambenog zbrinjavanja romskih porodica u srbačkoj opštini. Prije nekoliko godina izgrađeno je 10 stambenih jedinica u vrijednosti od 362. 000 KM, čime je zbrinuto deset porodica sa 36 članova, od kojih je 16 djece.

-Zauvijek ću pamtiti ovaj dan kada sam za svoju porodicu dobila siguran krov nad glavom i dovoljno prostora za život – oduševljeno je izjavila starica Zineta Džaferović, koja do sada nije imala ni vodu ni kupatilo, a krov je prokišnjavao.

-Objekti su zaista kvalitetno izgrađeni i ispunjavaju sve stambene uslove. Nakon formiranja državne komisije biće raspisan novi javni oglas i očekujem da će opština Srbac ponovo uzeti učešće – izjavio je savjetnik ministra za ljudska prava i izbjeglice BiH Šefket Hafizović, koji je sa predstavnicima resornog ministarstva i lokalne vlasti prisustvovao primopredaji izgrađenih i rekonstruisanih stambenih objekata za srbačke Rome.

S. K.

Komentari / 0

Ostavite komentar