Нема информација о могућим нападима

Директор Полиције Републике Српске Гојко Васић каже да полиција Српске не располаже новим информацијама које би указивале на непосредну опасност од терористичких напада на територији Српске.

Република Српска 04.07.2015 | 09:47
Нема информација о могућим нападима

Васић је рекао да то "не искључује могућност да се такви напади планирају у Србији или некој другој земљи у региону". 

"Уочи Видовдана постојале су одређене информације због којих смо подигли степен безбједности у близини институција и установа Републике Српске. Сада је стање нешто мирније, али то не значи да нисмо спремни да поново брзо реагујемо уколико добијемо сличне податке. Могуће ја да поједине стране службе заиста располажу подацима о терористичким пријетњама у Србији, али такве информације нисмо добили", рекао је Васић за "Прес Република Српска". 

Министар безбједности БиХ Драган Мектић навео је да су домаће службе крајем мјесеца добиле одређене информације о могућим терористичким пријетњама, због чега су биле подигнуте мјере безбједности у одређеним институцијама и установама од јавног значаја у појединим дијеловима Републике Српске и БиХ. 

"У овом тренутку не располажемо неким новим информацијама које би указивале на непосредну опасност", истакао је Мектић. 

Члан Експертског тима југоисточне Европе за борбу против тероризма Џевад Галијашевић тврди да је опасност од терористичких напада радикалних исламиста у БиХ много већа него што се чини на први поглед. 

"Исламска држава` планира да `озваничи` своје присуство на Балкану и не треба олако приступити информацијама којима располажу Нијемци. Не ради се ту само о Србији, већ и о БиХ, Косову, Македонији и Црној Гори, државама из којих се у све већем броју регрутују борци за `Исламску државу", закучио је Галијашевић. 

Београдски медији јуче су објавили информацију да је њемачка Амбасада у Србији послала циркуларно писмо фирмама из те земље које послују на територији Србије с препоруком да запослени за вријеме трајања рамазана избјегавају мјеста на којима се окупља већи број људи због могућих терористичких напада.

Извор: Прес

Коментари / 7

Оставите коментар
Name

Ја

04.07.2015 07:54

Како нема, па ти и твоји нас терорисете и пљацкате вец годинама али наравно ти то не контас! Да си имало цовјек као сто ниси сам би себе ухапсио, првог!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Он

04.07.2015 12:37

Како це и контати? Погледај само тај израз лица, не одаје никакав ниво интелигенције! За њега је пуно и да дјецу преводи преко пјесацког прелаза!

Name

Величанствени

04.07.2015 09:11

Дефинитивно најомраженији лик на сцени...

ОДГОВОРИТЕ
Name

мува

04.07.2015 09:24

Шта ти знаш о нападима и терористима и уопште полицијском послу. Кријеш ко је наручио убиство гдина Милана Вукелића. А ако не знаш односно ниси отрио ко га је убио онда збиља не знаш тај посао, дакле воз.

ОДГОВОРИТЕ
Name

всс

04.07.2015 09:30

Како те није срамота давати било какве изјаве за медије. Уништио си полицију РС.

ОДГОВОРИТЕ
Name

мргуд

04.07.2015 11:01

Ниста ти полицијско немас.Ти мени дјелујес,кад те видим на телевизији,као да неком изјављујес сауцесце или си прогуто иглу.

ОДГОВОРИТЕ
Name

свима који тако писете

06.07.2015 09:19

тероризам вам пред куцом био.

ОДГОВОРИТЕ