Nema informacija o mogućim napadima

Direktor Policije Republike Srpske Gojko Vasić kaže da policija Srpske ne raspolaže novim informacijama koje bi ukazivale na neposrednu opasnost od terorističkih napada na teritoriji Srpske.

Republika Srpska 04.07.2015 | 09:47
Nema informacija o mogućim napadima

Vasić je rekao da to "ne isključuje mogućnost da se takvi napadi planiraju u Srbiji ili nekoj drugoj zemlji u regionu". 

"Uoči Vidovdana postojale su određene informacije zbog kojih smo podigli stepen bezbjednosti u blizini institucija i ustanova Republike Srpske. Sada je stanje nešto mirnije, ali to ne znači da nismo spremni da ponovo brzo reagujemo ukoliko dobijemo slične podatke. Moguće ja da pojedine strane službe zaista raspolažu podacima o terorističkim prijetnjama u Srbiji, ali takve informacije nismo dobili", rekao je Vasić za "Pres Republika Srpska". 

Ministar bezbjednosti BiH Dragan Mektić naveo je da su domaće službe krajem mjeseca dobile određene informacije o mogućim terorističkim prijetnjama, zbog čega su bile podignute mjere bezbjednosti u određenim institucijama i ustanovama od javnog značaja u pojedinim dijelovima Republike Srpske i BiH. 

"U ovom trenutku ne raspolažemo nekim novim informacijama koje bi ukazivale na neposrednu opasnost", istakao je Mektić. 

Član Ekspertskog tima jugoistočne Evrope za borbu protiv terorizma Dževad Galijašević tvrdi da je opasnost od terorističkih napada radikalnih islamista u BiH mnogo veća nego što se čini na prvi pogled. 

"Islamska država` planira da `ozvaniči` svoje prisustvo na Balkanu i ne treba olako pristupiti informacijama kojima raspolažu Nijemci. Ne radi se tu samo o Srbiji, već i o BiH, Kosovu, Makedoniji i Crnoj Gori, državama iz kojih se u sve većem broju regrutuju borci za `Islamsku državu", zakučio je Galijašević. 

Beogradski mediji juče su objavili informaciju da je njemačka Ambasada u Srbiji poslala cirkularno pismo firmama iz te zemlje koje posluju na teritoriji Srbije s preporukom da zaposleni za vrijeme trajanja ramazana izbjegavaju mjesta na kojima se okuplja veći broj ljudi zbog mogućih terorističkih napada.

Izvor: Pres

Komentari / 7

Ostavite komentar
Name

Ja

04.07.2015 09:54

Kako nema, pa ti i tvoji nas terorisete i pljackate vec godinama ali naravno ti to ne kontas! Da si imalo covjek kao sto nisi sam bi sebe uhapsio, prvog!

ODGOVORITE
Name

On

04.07.2015 14:37

Kako ce i kontati? Pogledaj samo taj izraz lica, ne odaje nikakav nivo inteligencije! Za njega je puno i da djecu prevodi preko pjesackog prelaza!

Name

Veličanstveni

04.07.2015 11:11

Definitivno najomraženiji lik na sceni...

ODGOVORITE
Name

muva

04.07.2015 11:24

Šta ti znaš o napadima i teroristima i uopšte policijskom poslu. Kriješ ko je naručio ubistvo gdina Milana Vukelića. A ako ne znaš odnosno nisi otrio ko ga je ubio onda zbilja ne znaš taj posao, dakle voz.

ODGOVORITE
Name

vss

04.07.2015 11:30

Kako te nije sramota davati bilo kakve izjave za medije. Uništio si policiju RS.

ODGOVORITE
Name

mrgud

04.07.2015 13:01

Nista ti policijsko nemas.Ti meni djelujes,kad te vidim na televiziji,kao da nekom izjavljujes saucesce ili si proguto iglu.

ODGOVORITE
Name

svima koji tako pisete

06.07.2015 11:19

terorizam vam pred kucom bio.

ODGOVORITE