Силвио: Михо, молим те...Можеш ти то!

Председник Милана Силвио Берлускони приликом званичне промоције Синише Михајловића за тренера рекао да је циљ повратак тима у Лигу шампиона и да верује да је Србин кадар да то учини.

Фудбал 05.07.2015 | 09:20
Силвио: Михо, молим те...Можеш ти то!

Синиша Михајловић пре неколико дана именован је за тренера Милана, а данас је и званично одржана промоција. Српски стратег верује да "росонери" у предстојећој сезони могу да направе добар резултат.

"Циљ Милана је да побеђује у свакој утакмици, па ћемо видети где ћемо бити на крају сезоне... Сигуран сам, прилично високо. Морамо напорно да радимо, морамо да повратимо самопоуздање и да будемо оптимисти. Сви морамо да будемо уједињени, само тако можемо да постигнемо велике ствари", рекао је Михајловић.

Бивши селектор Србије током каријере је наступао за Интер, када је и изјавио да никада не би могао да тренира Милан. Он је погазио ту реч када је прихватио понуду екипе са Сан Сира и признаје да је свестан да ће бити веома тешко да га навијачи прихвате.

"Нисам неко ко је градио историју Милана и навијаче могу да придобијем само својим радом. Још немам осећај припадности, али и када сам играо против Милана осећао сам страх и поштовање према овом клубу... Наш стадион мора поново да постане наша тврђава. Наши противници морају да нас се плаше".

Милан је прошлу сезону завршио на десетом месту на табели Серије А и тако није обезбедио учешће у европским такмичењима.

Први човек клуба Силвио Берлускони сматра да је Милан направио одличан потез приликом избора тренера и да је убеђен да Михајловић може да води екипу до врха Серије А и Лиге шампиона.

"Убеђени см да је он прави избор за овај посао. Разуме фудбал и показао је да уме да буде вођа. Мислим да имамо одличну основу и мислим да овај тим, предвођен Михајловићем, може да се такмичи са Јувентусом за врх табеле. Верујем да може да испуни први и главни циљ, а то је повратак Милана у Лигу шампиона", рекао је Берлускони.

Коментари / 0

Оставите коментар