Вимблдон: Браун - Надал, реакције...

Дастин Браун, који је направио сензацију на Вимблдону елиминацијом Рафа Надала, рекао је да је у почетку био уплашен тог меча. Шпански тенисер Рафаел Надал рекао је да је разочаран поразом већ у другом колу Вимблдона, али да има две титуле на лондонској трави које то надокнађују.

Тенис 03.07.2015 | 12:40
Вимблдон: Браун - Надал, реакције...

Браун је одиграо феноменалан меч и избацио Надала већ у другом колу, резултатом 7:5, 3:6, 6:4, 6:4.

„Пресрећан сам. Био сам помало уплашен чињенице да ћу играти на Централном терену, било је поприлично чудно. Временом сам се осећао све пријатније и атмосфера на Централном терену ми је дозволила да одиграм своју игру против неког као што је Рафаел Надал. Опустио сам се када сам направио први брејк и од тада сам покушавао да играм своје ударце“, рекао је Браун после меча.

Ово је друга победа ’Расте’ над Шпанцем у исто толико међусобних дуела, а очигледно је да зна рецепт за тријумф.

„Нисам желео да пребацујем и играм дуге размене, желео сам да избегнем такве ситуације и скраћујем поене. Показао сам смиреност после прве меч лопте (погрешна процена на мрежи), веровао сам и на крају успео да тријумфујем“, додао је Немац који је 99 пута играо сервис-волеј игру.

Он је на АТП турниру у Халеу прошле године разбио Рафу са 6:4, 6:1.

„Имао сам среће да играм против Рафе два пута на својој омиљеној подлози – данас сам играо своју игру од почетка до краја. У другом сету је он играо невероватно, заустављао ме је на мрежи. Али, то је Надал, очекивано је било да то ради у наставку меча“, казао је тренутно 102. играч планете.

Браун ће бити противник нашем Виктору Троицком у следећој рунди, али он још увек не мисли о том дуелу.

„Играли смо већ једном. Мој план је био да данас изађем на терен и играм добар тенис. На крају сам у томе успео“, закључио је Браун.

Надал је четврту годину заредом елиминисан у првој недељи на трећем Грен слему сезоне и то од играча који је испод 100. места на АТП листи, пошто је изгубио од Немца Дастина Брауна са 7:5, 3:6, 6:4, 6:4.

„Био сам спреман да се такмичим и изгубио сам. Очигледно је да је ово лош тренутак за мене, али морам да наставим даље, да радим вредније него до сада и покушам да променим динамику. Добар сам губитник, увек прихватам пораз. Нисам срећан, али прихватам да нисам довољно добар“, нагласио је Надал.

Тренутно десети тенисер света истакао је да није сигуран да ли ће се икада вратити на ниво на којем је био када је владао светским тенисом.

„Ако не успем да се вратим на тај ниво, није страшно. Играо сам у пет финала овде, два пута сам освојио трофеј, није ни то лоше“, рекао је Шпанац.

Надал је потом поново нагласио да у потпуности прихвата пораз јер је Браун био бољи.

„Све то је спорт. И добри, и лоши тренуци. Данас је био лош дан за мене и ја то прихватам да бих могао да наставим даље. Он није имао шта да изгуби, ја никако нисам могао да нађем свој ритам, нисам имао три ударца у једном поену заредом. Мој противник, ја и комбинација свега је довела до пораза“, истакао је Надал, који је додао и да је урадио све што је било потребно да би се спремио за Вимблдон.

Брауна у наредном колу очекује дуел са Виктором Троицким, који је у четири сета елиминисао домаћег тенисера Аљажа Беденеа.

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

Недјо

03.07.2015 11:27

Мислим да би Рафа требао покусати са фудбалом док јос није касно .

ОДГОВОРИТЕ