Vimbldon: Braun - Nadal, reakcije...

Dastin Braun, koji je napravio senzaciju na Vimbldonu eliminacijom Rafa Nadala, rekao je da je u početku bio uplašen tog meča. Španski teniser Rafael Nadal rekao je da je razočaran porazom već u drugom kolu Vimbldona, ali da ima dve titule na londonskoj travi koje to nadoknađuju.

Tenis 03.07.2015 | 12:40
Vimbldon: Braun - Nadal, reakcije...

Braun je odigrao fenomenalan meč i izbacio Nadala već u drugom kolu, rezultatom 7:5, 3:6, 6:4, 6:4.

„Presrećan sam. Bio sam pomalo uplašen činjenice da ću igrati na Centralnom terenu, bilo je poprilično čudno. Vremenom sam se osećao sve prijatnije i atmosfera na Centralnom terenu mi je dozvolila da odigram svoju igru protiv nekog kao što je Rafael Nadal. Opustio sam se kada sam napravio prvi brejk i od tada sam pokušavao da igram svoje udarce“, rekao je Braun posle meča.

Ovo je druga pobeda ’Raste’ nad Špancem u isto toliko međusobnih duela, a očigledno je da zna recept za trijumf.

„Nisam želeo da prebacujem i igram duge razmene, želeo sam da izbegnem takve situacije i skraćujem poene. Pokazao sam smirenost posle prve meč lopte (pogrešna procena na mreži), verovao sam i na kraju uspeo da trijumfujem“, dodao je Nemac koji je 99 puta igrao servis-volej igru.

On je na ATP turniru u Haleu prošle godine razbio Rafu sa 6:4, 6:1.

„Imao sam sreće da igram protiv Rafe dva puta na svojoj omiljenoj podlozi – danas sam igrao svoju igru od početka do kraja. U drugom setu je on igrao neverovatno, zaustavljao me je na mreži. Ali, to je Nadal, očekivano je bilo da to radi u nastavku meča“, kazao je trenutno 102. igrač planete.

Braun će biti protivnik našem Viktoru Troickom u sledećoj rundi, ali on još uvek ne misli o tom duelu.

„Igrali smo već jednom. Moj plan je bio da danas izađem na teren i igram dobar tenis. Na kraju sam u tome uspeo“, zaključio je Braun.

Nadal je četvrtu godinu zaredom eliminisan u prvoj nedelji na trećem Gren slemu sezone i to od igrača koji je ispod 100. mesta na ATP listi, pošto je izgubio od Nemca Dastina Brauna sa 7:5, 3:6, 6:4, 6:4.

„Bio sam spreman da se takmičim i izgubio sam. Očigledno je da je ovo loš trenutak za mene, ali moram da nastavim dalje, da radim vrednije nego do sada i pokušam da promenim dinamiku. Dobar sam gubitnik, uvek prihvatam poraz. Nisam srećan, ali prihvatam da nisam dovoljno dobar“, naglasio je Nadal.

Trenutno deseti teniser sveta istakao je da nije siguran da li će se ikada vratiti na nivo na kojem je bio kada je vladao svetskim tenisom.

„Ako ne uspem da se vratim na taj nivo, nije strašno. Igrao sam u pet finala ovde, dva puta sam osvojio trofej, nije ni to loše“, rekao je Španac.

Nadal je potom ponovo naglasio da u potpunosti prihvata poraz jer je Braun bio bolji.

„Sve to je sport. I dobri, i loši trenuci. Danas je bio loš dan za mene i ja to prihvatam da bih mogao da nastavim dalje. On nije imao šta da izgubi, ja nikako nisam mogao da nađem svoj ritam, nisam imao tri udarca u jednom poenu zaredom. Moj protivnik, ja i kombinacija svega je dovela do poraza“, istakao je Nadal, koji je dodao i da je uradio sve što je bilo potrebno da bi se spremio za Vimbldon.

Brauna u narednom kolu očekuje duel sa Viktorom Troickim, koji je u četiri seta eliminisao domaćeg tenisera Aljaža Bedenea.

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

Nedjo

03.07.2015 11:27

Mislim da bi Rafa trebao pokusati sa fudbalom dok jos nije kasno .

ODGOVORITE