Ђилас: Ђорђевић још четири године селектор Орлова!

Сад је на реду Марина Маљковић..."То је гаранција да ће и после Рија наше селекције бити у европском и светском врху", поручио је председник КСС.

Кошарка 04.07.2015 | 09:20
Ђилас: Ђорђевић још четири године селектор Орлова!

У непуних годину дана мушка и женска кошаркашка репрезентација Србије оствариле су успех који је први човек КСС и најављивао месецима раније. Док се Александар Ђорђевић и његови ученици као важећи вицешампиони света спремају за почетак припрема за Европско првенство, даме Марине Маљковић су недавно крунисане као краљице Старог континента.

Према државном правилнику кошаркашицама законски следи награда од по 20.000 евра. Питање је једино било да ли ће КСС имати средстава да се одужи свим члановима шампионске генерације?
„То се подразумева. Следећи корак је да продужимо сарадњу на још четири године са селекторком Марином Маљковић, а задовољство ми је да саопштим да је са Александром Ђорђевићем постигнут договор. То је гаранција да ће и после Рија наше селекције бити у европском и светском врху“, поручио је Ђилас у разговору за Политику.

Многим кошаркашким поклоницима било је интересантно то како је први човек КСС даме крунисао већ после полуфинала.
"И оне кажу да сам их превише размазио, мада ја у то не верујем. Такав је мојх однос према деци и слабијем полу. Због чега нас је Бог направио ако не због тога. Прво сам им на кваке од соба окачио балоне са бројем дреса који носе, а затим поделио навијачке капе са српским обележјима. Финале је било уочи дуела са Белорусијом. Боравио сам у Београду на састанку о АБА лиги и схватио да краљице немају круне. Обишао сам неколико црквених продавница и једва сакупио 12 круна које се корсте на венчању. После утакмица сам свакој ставио круну на главу и биле су одушевљене. Моћи ће да их користе и када се буду удавале".

Кошаркашице су већ обезбедиле директан пласман на Олимпијске игре, а Ђилас сматра да ће исто учинити и Орлови.
„Апсолутно. Са Ђорђевићем смо добили велику енергију и добар приступ, а имамо играче који могу да стигну до финала на ЕП у Француској. То је и карта за Рио, позивница за балкон и наставак једне чаробне српске кошаркашке приче“.

Коментари / 0

Оставите коментар