Đilas: Đorđević još četiri godine selektor Orlova!

Sad je na redu Marina Maljković..."To je garancija da će i posle Rija naše selekcije biti u evropskom i svetskom vrhu", poručio je predsednik KSS.

Košarka 04.07.2015 | 09:20
Đilas: Đorđević još četiri godine selektor Orlova!

U nepunih godinu dana muška i ženska košarkaška reprezentacija Srbije ostvarile su uspeh koji je prvi čovek KSS i najavljivao mesecima ranije. Dok se Aleksandar Đorđević i njegovi učenici kao važeći vicešampioni sveta spremaju za početak priprema za Evropsko prvenstvo, dame Marine Maljković su nedavno krunisane kao kraljice Starog kontinenta.

Prema državnom pravilniku košarkašicama zakonski sledi nagrada od po 20.000 evra. Pitanje je jedino bilo da li će KSS imati sredstava da se oduži svim članovima šampionske generacije?
„To se podrazumeva. Sledeći korak je da produžimo saradnju na još četiri godine sa selektorkom Marinom Maljković, a zadovoljstvo mi je da saopštim da je sa Aleksandrom Đorđevićem postignut dogovor. To je garancija da će i posle Rija naše selekcije biti u evropskom i svetskom vrhu“, poručio je Đilas u razgovoru za Politiku.

Mnogim košarkaškim poklonicima bilo je interesantno to kako je prvi čovek KSS dame krunisao već posle polufinala.
"I one kažu da sam ih previše razmazio, mada ja u to ne verujem. Takav je mojh odnos prema deci i slabijem polu. Zbog čega nas je Bog napravio ako ne zbog toga. Prvo sam im na kvake od soba okačio balone sa brojem dresa koji nose, a zatim podelio navijačke kape sa srpskim obeležjima. Finale je bilo uoči duela sa Belorusijom. Boravio sam u Beogradu na sastanku o ABA ligi i shvatio da kraljice nemaju krune. Obišao sam nekoliko crkvenih prodavnica i jedva sakupio 12 kruna koje se korste na venčanju. Posle utakmica sam svakoj stavio krunu na glavu i bile su oduševljene. Moći će da ih koriste i kada se budu udavale".

Košarkašice su već obezbedile direktan plasman na Olimpijske igre, a Đilas smatra da će isto učiniti i Orlovi.
„Apsolutno. Sa Đorđevićem smo dobili veliku energiju i dobar pristup, a imamo igrače koji mogu da stignu do finala na EP u Francuskoj. To je i karta za Rio, pozivnica za balkon i nastavak jedne čarobne srpske košarkaške priče“.

Komentari / 0

Ostavite komentar