Бранко Илић ''постаје Србин''!

Очекивано. Након што је у Хумску стигао значајан број играча из иностранства, Словенац Илић поднео је захтев за српско држављанство.

Фудбал 03.07.2015 | 21:40
Бранко Илић ''постаје Србин''!

У току је интернационализација Суперлиге.

Након што су Црвена звезда и Партизан, тихо, прогурали предлог о повећању броја странаца за сезону 2015/16, уз амандман да играчи са еx-Yу простора буду "рачунати" као наши, у канцеларију министра полиције Небојше Стефановића стигао је и први захтев за – српско држављанство.

Праксу која је започета још у време када је министар унутрашњих послова био Ивица Дачић, у чијем је мандату неколико фудбалера и кошаркаша Црвене звезде и Партизана добило српски пасош, црно-бели желе да наставе сада увођењем Словенца Бранка Илића у ред домаћих фудбалера.

С обзиром на то да би у Суперлиги требало да важи правило "4+2" (четири странца и двојица еx-Yу играча), а да се Партизан значајно појачао великим бројем фудбалера ван граница наше земље, у Хумској су, пише "Спортски журнал", проценили да би староседелац Илич могао да прође и као наш фудбалер за наредну сезону.

"Поднео сам документа пре скоро два месеца", рекао је Илић, рођени Љубљанчанин, пореклом из околине Чачка.

У Хумској су тренутно под уговором: Валериј Божинов (Бугарска), Иван Бандаловски (Бугарска), Грегор Балажиц (Словенија), Бранко Илић (Словенија), Фабрисио Силва (Бразил), Абубакар Оумару (Камерун) и Петар Грбић (Црна Гора, који већ има српско држављанство), а у плану је и долазак Бразилца Маркињоша, ко зна – можда још неког играча с оне стране границе...

...границе која би, у фудбалском смислу, ускоро могла знатно да се прошири и добије обрисе бивше државе.

За то, биће неопходан пристанак Извршног одбора Фудбалског савеза Србије, након што је правило "4+2" незванично прошло на Заједници Суперлиге.

Коментари / 0

Оставите коментар