Branko Ilić ''postaje Srbin''!

Očekivano. Nakon što je u Humsku stigao značajan broj igrača iz inostranstva, Slovenac Ilić podneo je zahtev za srpsko državljanstvo.

Fudbal 03.07.2015 | 21:40
Branko Ilić ''postaje Srbin''!

U toku je internacionalizacija Superlige.

Nakon što su Crvena zvezda i Partizan, tiho, progurali predlog o povećanju broja stranaca za sezonu 2015/16, uz amandman da igrači sa ex-Yu prostora budu "računati" kao naši, u kancelariju ministra policije Nebojše Stefanovića stigao je i prvi zahtev za – srpsko državljanstvo.

Praksu koja je započeta još u vreme kada je ministar unutrašnjih poslova bio Ivica Dačić, u čijem je mandatu nekoliko fudbalera i košarkaša Crvene zvezde i Partizana dobilo srpski pasoš, crno-beli žele da nastave sada uvođenjem Slovenca Branka Ilića u red domaćih fudbalera.

S obzirom na to da bi u Superligi trebalo da važi pravilo "4+2" (četiri stranca i dvojica ex-Yu igrača), a da se Partizan značajno pojačao velikim brojem fudbalera van granica naše zemlje, u Humskoj su, piše "Sportski žurnal", procenili da bi starosedelac Ilič mogao da prođe i kao naš fudbaler za narednu sezonu.

"Podneo sam dokumenta pre skoro dva meseca", rekao je Ilić, rođeni Ljubljančanin, poreklom iz okoline Čačka.

U Humskoj su trenutno pod ugovorom: Valerij Božinov (Bugarska), Ivan Bandalovski (Bugarska), Gregor Balažic (Slovenija), Branko Ilić (Slovenija), Fabrisio Silva (Brazil), Abubakar Oumaru (Kamerun) i Petar Grbić (Crna Gora, koji već ima srpsko državljanstvo), a u planu je i dolazak Brazilca Markinjoša, ko zna – možda još nekog igrača s one strane granice...

...granice koja bi, u fudbalskom smislu, uskoro mogla znatno da se proširi i dobije obrise bivše države.

Za to, biće neophodan pristanak Izvršnog odbora Fudbalskog saveza Srbije, nakon što je pravilo "4+2" nezvanično prošlo na Zajednici Superlige.

Komentari / 0

Ostavite komentar