Пеп о трансферима: Ово је сумануто!

Један од фудбалера о којима се највише пише у овом прлеазном року је Анхел ди Марија. Гвардиола каже да Бајерн не намерава да га купи.

Фудбал 04.07.2015 | 08:00
Пеп о трансферима: Ово је сумануто!

Анхел ди Марија, Пол Погба, Бастијан Швајнштајгер, Артуро Видал, Александар Митровић... То су, уз још неке играче, о којима се највише пише у овом прелазном року (на европском нивоу). У среду се појавила информација, незванична, да је Манчестер јунајтед заинтересован за нападача Бајерна Томаса Милера и да је спреман да искешира невероватних 160 милиона евра!

Дакле, фудбалски бизнис се отргао контроли (ако је те контроле уопште и било), а минхенски Бајерн је један од ретких клубова који је својевремено дигао глас због астрономских уговора (у којима предњаче Реал, Барселона, Јунајтед...).

Актуелни тренер минхенског Бајерна Пеп Гвардиола на линији је филозофије свог клуба. Далеко од тога да Бајерн "нема за хлеб", штавише! Али, Баварци нису од оних који тек тако лако дреше кесу и дају лудачки новац за поједине фудбалере.

Овог лета Бајерн је Шахтјору из Доњецка платио 30 милиона евра за везисту Дагласа Кошту, а према ономе што остали клубови раде то је заиста "кикирики".

Већ помињани Анхел ди Марија је овог лета, бар у медијима, пресељен у Манчестер јунајтед, али и минхенски Бајерн.

Гвардиола о Аргентинцу каже да је сјајан фудбалер и да врло добро зна његове квалитете, али и истиче да је "суманут" новац који је за њега дао Манчестер јунајтед прошле године - 84 милиона евра!

"Нисам гледао утакмице Аргентине на Копа Америка (Ди Марија је био један од најбољих, прим. аут.), али врло добро знам шта он све уме. Уосталом, није Јунајтед дао толики новац онако. Он је сјајан фудбалер. Али, са моје тачке гледишта такви трансфери су заиста суманути", рекао је Гвардиола.

Упитан директно да ли је Бајерн заинтересован да доведе Ди Марију, Гвардиола је кратко и одсечно рекао: "Не".

Коментари / 0

Оставите коментар