Pep o transferima: Ovo je sumanuto!

Jedan od fudbalera o kojima se najviše piše u ovom prleaznom roku je Anhel di Marija. Gvardiola kaže da Bajern ne namerava da ga kupi.

Fudbal 04.07.2015 | 08:00
Pep o transferima: Ovo je sumanuto!

Anhel di Marija, Pol Pogba, Bastijan Švajnštajger, Arturo Vidal, Aleksandar Mitrović... To su, uz još neke igrače, o kojima se najviše piše u ovom prelaznom roku (na evropskom nivou). U sredu se pojavila informacija, nezvanična, da je Mančester junajted zainteresovan za napadača Bajerna Tomasa Milera i da je spreman da iskešira neverovatnih 160 miliona evra!

Dakle, fudbalski biznis se otrgao kontroli (ako je te kontrole uopšte i bilo), a minhenski Bajern je jedan od retkih klubova koji je svojevremeno digao glas zbog astronomskih ugovora (u kojima prednjače Real, Barselona, Junajted...).

Aktuelni trener minhenskog Bajerna Pep Gvardiola na liniji je filozofije svog kluba. Daleko od toga da Bajern "nema za hleb", štaviše! Ali, Bavarci nisu od onih koji tek tako lako dreše kesu i daju ludački novac za pojedine fudbalere.

Ovog leta Bajern je Šahtjoru iz Donjecka platio 30 miliona evra za vezistu Daglasa Koštu, a prema onome što ostali klubovi rade to je zaista "kikiriki".

Već pominjani Anhel di Marija je ovog leta, bar u medijima, preseljen u Mančester junajted, ali i minhenski Bajern.

Gvardiola o Argentincu kaže da je sjajan fudbaler i da vrlo dobro zna njegove kvalitete, ali i ističe da je "sumanut" novac koji je za njega dao Mančester junajted prošle godine - 84 miliona evra!

"Nisam gledao utakmice Argentine na Kopa Amerika (Di Marija je bio jedan od najboljih, prim. aut.), ali vrlo dobro znam šta on sve ume. Uostalom, nije Junajted dao toliki novac onako. On je sjajan fudbaler. Ali, sa moje tačke gledišta takvi transferi su zaista sumanuti", rekao je Gvardiola.

Upitan direktno da li je Bajern zainteresovan da dovede Di Mariju, Gvardiola je kratko i odsečno rekao: "Ne".

Komentari / 0

Ostavite komentar