ЛЕ: Брукање Звезде, Воша и Чука врло добри!

Фудбалери Црвене звезде поражени су на свом терену са 2:0 од казахстанског Кајрата, у првом колу квалификација за Лигу Европе. Фудбалери Чукаричког победили су Домжале минималним резултатом у првој утакмици првог кола квалификација за Лигу Европе. Фудбалери Војводине одиграли су нерешено без голова (0:0) у Будимпешти против МТК, у првом колу квалификација за Лигу Европе.

Фудбал 03.07.2015 | 11:20
ЛЕ: Брукање Звезде, Воша и Чука врло добри!

Звезда није приказала очекивану игру, док су Казахстанци казнили грешке и чињеницу да су 'црвено-бели' играли са играчем мање од другог минута због искључења Павићевића.

Павићевић је добио директан црвени картон јер је као последњи играч фаулирао нападача гостију Гоуа.

Звезди ће бити потребно право мало чудо и драстично боља игра у реваншу који је на програму за недељу дана у Алматију.

Утакмица на стадиону 'Рајко Митић' почела је шокантно за Црвену звезду, која је већ у другом минуту остала са играчем мање. Директно искључење зарадио је Саво Павићевић јер је као последњи играч одбране направио фаул. 'Гроф' Божовић је одмах реаговао и уместо Ковачевића убацио Јовановића.

После очајног почетка домаћи тим је имао много среће у седмом минуту, пошто је Гоу пропустио одличну прилику. Играч Кајрата је утрчао са леве стране у казнени простор, али је шутирао поред гола.

Тек у 16. минуту ’црвено-бели’ су се опустили и организовали први напад преко Катаија и Паркера, али је одбрана добро реаговала.

Минут касније гости су имали нову стопостотну шансу – Исаел је дриблингом избацио Јованића из игре, пре него што је у ситуацији 1 на 1 шутирао мало поред стативе.

Казахстанци су лако стизали до гола Рајковића, а нови проблем Звезду је задесио и 32. минуту када се повредио Јовановић. Међутим, омладински репрезентативац се вратио у игру после указане помоћи.

Катаи је био најагилнији у црвено-белом дресу, а у жутом Гоу, који је погодио мрежу Рајковића у 45. минуту. Нападач Кајрата, који се налазио у офсајду после убацивања са бока и асистенције Исаела, маказицама је затресао мрежу из петерца и поставио коначан резултат првог полувремена – 1:0.

Други део игре домаћи тим почео је нешто офанзивније, а прва лепа акција почела је по десном боку – Цветковић је додао до Паркера који је вратио повратну, али је одбрана гостију добро реаговала.

Међутим, Казахстанци нису желели да одустану од нападачке игре, па је Рајковић могао поново да зауставља Гоуа.

У 56. минуту чувар мреже ’црвено-бели’ показао је зашто је најбољи млади голман у Европи. Јовановић је направио велику грешку када га је дубинска лопта погодила у леђа и пала на ногу Исаелу. Он је истрчао испред Рајковића који је улетео у ноге и спречио 2:0.

Међутим, био је потпуно немоћан десетак минута касније. Феноменалну акцију Кајрат је одиграо кроз срце одбране Црвене звезде коју је Ермек Квантајев рутински завршава.

У 69. минуту Паркер је наставио где је стао у претходном првенству, промашивши најизгледнију шансу за Звезду на утакмици.

Од тог тренутка је кренула нова офанзива Кајрата који је, да на голу није стајао фантастични Рајковић, на реванш могао да понесе предност од четири или пет голова.

Сержињо је упутио ударац са 18 метара, али је српски голман парадом извукао лопту из горњег десног угла и послао је у корнер.

Два минута касније зауставио је ударац истог играча у ситуацији 1 на 1, после помало комичне реакције одбране Звезде. Ревију промашаја Кајрата заокружио је Ријера у самом финишу меча, али је казахстански тим одбранио предност до краја – 2:0.

Чукарички је у Словенији славио поготком капитена Игора Матића у 42. минуту са беле тачке.

Матић је на старту другог полувремена промашио нови једанаестерац што је изабранике тренера Миловановића могло да кошта, али су успели да се одбране и задрже гол предности пред реванш на Бановом брду.

’Брђани’ могу да буду незадовољни резултатом јер су имали играча више читаво друго полувреме због искључења Добровољца.

Реваш се игра за седам дана у Београду, а победник овог двомеча састаће се са бољим из дуела Динамо Тбилиси Габала. Представник Азербејџана поражен је у главном граду Грузије 1:2.

У изједначеној утакмици у престоници Мађарске није било погодака, па ће одлука о екипи која ће проћи даље пасти за седам дана у Новом Саду.

Војводина је од старта утакмице кренула офанзивно, али је и МТК претио у појединим теренуцима, међутим, правих узбуђења није било.

Од десетог минута, домаћи тим је више нападао, а Војводина је имала среће у 28. минуту, када је Динга рукама зауставио Торхелеа, а Мађари очекивано тражили црвеи картон.

Млади фудбалер Новосађана је добио жути картон, а убрзо је уследила пауза на утакмици због изузетно велике врућине. После паузе, МТК је наставио са нападима, одличну шансу имао Ваднај, али је Настић био на правом месту.

Одмах потом, Иванић је био у одличној контри по левој страни, покушао је да протури лопту Мрдаковић, али је Ваднај скренуо лопту ка свом голману. До краја првог полувремена, виђене су шансе Варде код домаћих и Настића и Ивановића код Војводине, али су мреже мировале.

’Лале’ су имале иницијативу у другом полувремену, али је тек у последњих 15 минута било изгледних прилика. Најбољу је пропустио Станисављевић, чији је одличан ударац са неких 20 метара зауставио голман домаћих.

До краја меча Војводина је претила преко Иванића и Мрдаковића, али је МТК одолео и успео да сачува реми пред реванш у Новом саду.

Коментари / 0

Оставите коментар