LE: Brukanje Zvezde, Voša i Čuka vrlo dobri!

Fudbaleri Crvene zvezde poraženi su na svom terenu sa 2:0 od kazahstanskog Kajrata, u prvom kolu kvalifikacija za Ligu Evrope. Fudbaleri Čukaričkog pobedili su Domžale minimalnim rezultatom u prvoj utakmici prvog kola kvalifikacija za Ligu Evrope. Fudbaleri Vojvodine odigrali su nerešeno bez golova (0:0) u Budimpešti protiv MTK, u prvom kolu kvalifikacija za Ligu Evrope.

Fudbal 03.07.2015 | 11:20
LE: Brukanje Zvezde, Voša i Čuka vrlo dobri!

Zvezda nije prikazala očekivanu igru, dok su Kazahstanci kaznili greške i činjenicu da su 'crveno-beli' igrali sa igračem manje od drugog minuta zbog isključenja Pavićevića.

Pavićević je dobio direktan crveni karton jer je kao poslednji igrač faulirao napadača gostiju Goua.

Zvezdi će biti potrebno pravo malo čudo i drastično bolja igra u revanšu koji je na programu za nedelju dana u Almatiju.

Utakmica na stadionu 'Rajko Mitić' počela je šokantno za Crvenu zvezdu, koja je već u drugom minutu ostala sa igračem manje. Direktno isključenje zaradio je Savo Pavićević jer je kao poslednji igrač odbrane napravio faul. 'Grof' Božović je odmah reagovao i umesto Kovačevića ubacio Jovanovića.

Posle očajnog početka domaći tim je imao mnogo sreće u sedmom minutu, pošto je Gou propustio odličnu priliku. Igrač Kajrata je utrčao sa leve strane u kazneni prostor, ali je šutirao pored gola.

Tek u 16. minutu ’crveno-beli’ su se opustili i organizovali prvi napad preko Kataija i Parkera, ali je odbrana dobro reagovala.

Minut kasnije gosti su imali novu stopostotnu šansu – Isael je driblingom izbacio Jovanića iz igre, pre nego što je u situaciji 1 na 1 šutirao malo pored stative.

Kazahstanci su lako stizali do gola Rajkovića, a novi problem Zvezdu je zadesio i 32. minutu kada se povredio Jovanović. Međutim, omladinski reprezentativac se vratio u igru posle ukazane pomoći.

Katai je bio najagilniji u crveno-belom dresu, a u žutom Gou, koji je pogodio mrežu Rajkovića u 45. minutu. Napadač Kajrata, koji se nalazio u ofsajdu posle ubacivanja sa boka i asistencije Isaela, makazicama je zatresao mrežu iz peterca i postavio konačan rezultat prvog poluvremena – 1:0.

Drugi deo igre domaći tim počeo je nešto ofanzivnije, a prva lepa akcija počela je po desnom boku – Cvetković je dodao do Parkera koji je vratio povratnu, ali je odbrana gostiju dobro reagovala.

Međutim, Kazahstanci nisu želeli da odustanu od napadačke igre, pa je Rajković mogao ponovo da zaustavlja Goua.

U 56. minutu čuvar mreže ’crveno-beli’ pokazao je zašto je najbolji mladi golman u Evropi. Jovanović je napravio veliku grešku kada ga je dubinska lopta pogodila u leđa i pala na nogu Isaelu. On je istrčao ispred Rajkovića koji je uleteo u noge i sprečio 2:0.

Međutim, bio je potpuno nemoćan desetak minuta kasnije. Fenomenalnu akciju Kajrat je odigrao kroz srce odbrane Crvene zvezde koju je Ermek Kvantajev rutinski završava.

U 69. minutu Parker je nastavio gde je stao u prethodnom prvenstvu, promašivši najizgledniju šansu za Zvezdu na utakmici.

Od tog trenutka je krenula nova ofanziva Kajrata koji je, da na golu nije stajao fantastični Rajković, na revanš mogao da ponese prednost od četiri ili pet golova.

Seržinjo je uputio udarac sa 18 metara, ali je srpski golman paradom izvukao loptu iz gornjeg desnog ugla i poslao je u korner.

Dva minuta kasnije zaustavio je udarac istog igrača u situaciji 1 na 1, posle pomalo komične reakcije odbrane Zvezde. Reviju promašaja Kajrata zaokružio je Rijera u samom finišu meča, ali je kazahstanski tim odbranio prednost do kraja – 2:0.

Čukarički je u Sloveniji slavio pogotkom kapitena Igora Matića u 42. minutu sa bele tačke.

Matić je na startu drugog poluvremena promašio novi jedanaesterac što je izabranike trenera Milovanovića moglo da košta, ali su uspeli da se odbrane i zadrže gol prednosti pred revanš na Banovom brdu.

’Brđani’ mogu da budu nezadovoljni rezultatom jer su imali igrača više čitavo drugo poluvreme zbog isključenja Dobrovoljca.

Revaš se igra za sedam dana u Beogradu, a pobednik ovog dvomeča sastaće se sa boljim iz duela Dinamo Tbilisi Gabala. Predstavnik Azerbejdžana poražen je u glavnom gradu Gruzije 1:2.

U izjednačenoj utakmici u prestonici Mađarske nije bilo pogodaka, pa će odluka o ekipi koja će proći dalje pasti za sedam dana u Novom Sadu.

Vojvodina je od starta utakmice krenula ofanzivno, ali je i MTK pretio u pojedinim terenucima, međutim, pravih uzbuđenja nije bilo.

Od desetog minuta, domaći tim je više napadao, a Vojvodina je imala sreće u 28. minutu, kada je Dinga rukama zaustavio Torhelea, a Mađari očekivano tražili crvei karton.

Mladi fudbaler Novosađana je dobio žuti karton, a ubrzo je usledila pauza na utakmici zbog izuzetno velike vrućine. Posle pauze, MTK je nastavio sa napadima, odličnu šansu imao Vadnaj, ali je Nastić bio na pravom mestu.

Odmah potom, Ivanić je bio u odličnoj kontri po levoj strani, pokušao je da proturi loptu Mrdaković, ali je Vadnaj skrenuo loptu ka svom golmanu. Do kraja prvog poluvremena, viđene su šanse Varde kod domaćih i Nastića i Ivanovića kod Vojvodine, ali su mreže mirovale.

’Lale’ su imale inicijativu u drugom poluvremenu, ali je tek u poslednjih 15 minuta bilo izglednih prilika. Najbolju je propustio Stanisavljević, čiji je odličan udarac sa nekih 20 metara zaustavio golman domaćih.

Do kraja meča Vojvodina je pretila preko Ivanića i Mrdakovića, ali je MTK odoleo i uspeo da sačuva remi pred revanš u Novom sadu.

Komentari / 0

Ostavite komentar