Вимблдон: Јанковић - Квитова, најава...

Чешка тенисерка Петра Квитова рекла је посебан осећај играти са Јеленом Јанковић, јер је она некада била најбоља на свету. Јелена Јанковић каже да је упркос стегнутости успела да победи Јевгенију Родину и да се пласира у треће коло Вимблдона.

Тенис 03.07.2015 | 20:00
Вимблдон: Јанковић - Квитова, најава...

Актуелна освајачица Вимблдона се пласирала у треће коло трећег Грен слема сезоне тријумфом над Кируми Наром са 6:2, 6:0, а од старта такмичења у Лондону је ривалка препустила укупно три гема.

У трећој рунди је чека сусрет управо са Јанковићевом, која је од почетка Вимблдона одиграла два маратона, а у последњем је елиминисала Јевгенију Родину из Русије са 6:7, 6:1, 6:3.

„Увек је велики изазов играти са Јеленом. Она је некадашња најбоља тенисерка света и то меч чини посебним. Увек има неко оружје којим може да игра, а то је посебно њен бекхенд. Састале смо се у Риму, а никада нисмо играле на трави и биће то другачији меч. Али, даћу све од себе и играћу као и до сада“, истакла је Квитова.

На питање шта мисли о Јелени и њеној каријери, јер је константно годинама при врху WТА листе, Квитова је рекла:

„То је заиста велика ствар за њу. Када је играла веома добро, пре две године, на пример, пласирала се на завршни турнир. Тада је била у сјајној форми. И лепо је видети на турнирима. Она је добра особа, стало се смеје. Лепо је видети је и у свлачионици“, нагласила је Квитова.

“Није било термина на Аорангију, па сам одлучила да надокнадим на мечу“, нашалила се Јелена, “Желела сам да коначно овде направим нешто више, дојадило ми је да губим у првом колу. Зато више вршим притисак на себе, стегнуто сам одиграла први сет и то се баш видело, нисам могла пустим руку“.

“С временом је било боље, али није било то то. Ипак, изборила сам се са емоцијама и успела сам да победим. Било би још боље када бих више веровала у себе“, додала је Јанковићева.

Следећа ривалка је двострука шампионка Петра Квитова, која је у прве две рунде изгубила само три гема.

“То не мора ништа да значи – ја се мучим, она лагано, али то зависи од дана до дана. Она игра врло добро на трави, али побеђивала сам је у прошлости. Сада је додуше први сусрет на трави, зависи од тога у каквом ћу се стању појавити. Ако будем играла како знам, имам шансе и верујем у победу“, рекла је Јелена и додала:.

“Знамо једна другој врлине и мане – ово је њена омиљена подлога, а мени је најслабија. Она воли да удара јер се не креће добро – њена лопта је агресивна, игра из прва два ударца и леворука, што је чини додатно незгодном. Има и слајс сервис којим отвара терен, тако да ће зависити доста од мог ритерна и да ли ћу успети да јој ускратим неке њене омиљене ударце“.

Јелена се много мучила са повредом пред Ролан Гарос, али каже да је сада потпуно здрава.

“Јесам, да куцнем у дрво, али месец дана нисам користила десну ногу јер сам била у чизми. Онда су ми мишићи мало атрофирали и сада морам да ојачам ноге и да направим баланс“.

Коментари / 0

Оставите коментар