Vimbldon: Janković - Kvitova, najava...

Češka teniserka Petra Kvitova rekla je poseban osećaj igrati sa Jelenom Janković, jer je ona nekada bila najbolja na svetu. Jelena Janković kaže da je uprkos stegnutosti uspela da pobedi Jevgeniju Rodinu i da se plasira u treće kolo Vimbldona.

Tenis 03.07.2015 | 20:00
Vimbldon: Janković - Kvitova, najava...

Aktuelna osvajačica Vimbldona se plasirala u treće kolo trećeg Gren slema sezone trijumfom nad Kirumi Narom sa 6:2, 6:0, a od starta takmičenja u Londonu je rivalka prepustila ukupno tri gema.

U trećoj rundi je čeka susret upravo sa Jankovićevom, koja je od početka Vimbldona odigrala dva maratona, a u poslednjem je eliminisala Jevgeniju Rodinu iz Rusije sa 6:7, 6:1, 6:3.

„Uvek je veliki izazov igrati sa Jelenom. Ona je nekadašnja najbolja teniserka sveta i to meč čini posebnim. Uvek ima neko oružje kojim može da igra, a to je posebno njen bekhend. Sastale smo se u Rimu, a nikada nismo igrale na travi i biće to drugačiji meč. Ali, daću sve od sebe i igraću kao i do sada“, istakla je Kvitova.

Na pitanje šta misli o Jeleni i njenoj karijeri, jer je konstantno godinama pri vrhu WTA liste, Kvitova je rekla:

„To je zaista velika stvar za nju. Kada je igrala veoma dobro, pre dve godine, na primer, plasirala se na završni turnir. Tada je bila u sjajnoj formi. I lepo je videti na turnirima. Ona je dobra osoba, stalo se smeje. Lepo je videti je i u svlačionici“, naglasila je Kvitova.

“Nije bilo termina na Aorangiju, pa sam odlučila da nadoknadim na meču“, našalila se Jelena, “Želela sam da konačno ovde napravim nešto više, dojadilo mi je da gubim u prvom kolu. Zato više vršim pritisak na sebe, stegnuto sam odigrala prvi set i to se baš videlo, nisam mogla pustim ruku“.

“S vremenom je bilo bolje, ali nije bilo to to. Ipak, izborila sam se sa emocijama i uspela sam da pobedim. Bilo bi još bolje kada bih više verovala u sebe“, dodala je Jankovićeva.

Sledeća rivalka je dvostruka šampionka Petra Kvitova, koja je u prve dve runde izgubila samo tri gema.

“To ne mora ništa da znači – ja se mučim, ona lagano, ali to zavisi od dana do dana. Ona igra vrlo dobro na travi, ali pobeđivala sam je u prošlosti. Sada je doduše prvi susret na travi, zavisi od toga u kakvom ću se stanju pojaviti. Ako budem igrala kako znam, imam šanse i verujem u pobedu“, rekla je Jelena i dodala:.

“Znamo jedna drugoj vrline i mane – ovo je njena omiljena podloga, a meni je najslabija. Ona voli da udara jer se ne kreće dobro – njena lopta je agresivna, igra iz prva dva udarca i levoruka, što je čini dodatno nezgodnom. Ima i slajs servis kojim otvara teren, tako da će zavisiti dosta od mog riterna i da li ću uspeti da joj uskratim neke njene omiljene udarce“.

Jelena se mnogo mučila sa povredom pred Rolan Garos, ali kaže da je sada potpuno zdrava.

“Jesam, da kucnem u drvo, ali mesec dana nisam koristila desnu nogu jer sam bila u čizmi. Onda su mi mišići malo atrofirali i sada moram da ojačam noge i da napravim balans“.

Komentari / 0

Ostavite komentar