У Српцу представљена "Звијезда Даница"

У читаоници Народне библиотеке у Српцу синоћ је одржано књижевно вече на коме је промовисана збирка пјесама Зоране Кошпић из Романоваца под називом „Звијезда Даница“.

Република Српска 03.07.2015 | 09:16
У Српцу представљена "Звијезда Даница"

Љубитељи лијепе писане ријечи у Српцу имали су прилику да у најбољем свјетлу упознају младу и талентовану пјесникињу, која кроз пјесме изражава личне емоције, љубав према мајци, људима и животу. Посвећене су, углавном, младим читаоцима, али са великим задовољством њене пјесме прихваћене су и од старијих.

Пјесме је говорила сама ауторка, а о књизи, у којој је сабрано четрдесетак пјесама, говорила је млада књижевница Ивана Лакић.

-Ради се о дјелу једне младе поетесе, која зна и умије да напише оно што јој лежи на срцу, у души, која једноставно својим писањем исказује оно највриједније, а то је љубав и пажња коју посвећује својим најмилијима – нагласила је Лакићева.

Она кроз низ метафора тражи спас и пронашла га је, јер све док има своју звијезду водиљу неће бити усамљена, она ће јој бити вјечна инспирација.

Зорана Кошпић је студенткиња Економског факултета у Бањалуци, а пише од 2007. године. Ово јој је друга штампана књига. Поред дара за писање, Зорана је и велики хуманиста – приход од продаје књиге намјенила је Дјечијем дому „Рада Вранешевић“ у Бањалуци.

Директорка Народне библиотеке у Српцу, Драгана Дјукић, изразила је задовољство гостовањем младе пјесникиње и нагласила да ова културна установа, поред позива познатим, афирмисаним књижевницима, једнако даје шансе да се представе и млади ствараоци.

С. К.

Коментари / 2

Оставите коментар
Name

Сандра

03.07.2015 07:19

Нека се нешто И нормално дешава.Одлично !!!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Никола

03.07.2015 10:38

Има у Српцу и нормалних људи, нису сви у СНСД-у.

ОДГОВОРИТЕ