U Srpcu predstavljena "Zvijezda Danica"

U čitaonici Narodne biblioteke u Srpcu sinoć je održano književno veče na kome je promovisana zbirka pjesama Zorane Košpić iz Romanovaca pod nazivom „Zvijezda Danica“.

Republika Srpska 03.07.2015 | 09:16
U Srpcu predstavljena "Zvijezda Danica"

Ljubitelji lijepe pisane riječi u Srpcu imali su priliku da u najboljem svjetlu upoznaju mladu i talentovanu pjesnikinju, koja kroz pjesme izražava lične emocije, ljubav prema majci, ljudima i životu. Posvećene su, uglavnom, mladim čitaocima, ali sa velikim zadovoljstvom njene pjesme prihvaćene su i od starijih.

Pjesme je govorila sama autorka, a o knjizi, u kojoj je sabrano četrdesetak pjesama, govorila je mlada književnica Ivana Lakić.

-Radi se o djelu jedne mlade poetese, koja zna i umije da napiše ono što joj leži na srcu, u duši, koja jednostavno svojim pisanjem iskazuje ono najvrijednije, a to je ljubav i pažnja koju posvećuje svojim najmilijima – naglasila je Lakićeva.

Ona kroz niz metafora traži spas i pronašla ga je, jer sve dok ima svoju zvijezdu vodilju neće biti usamljena, ona će joj biti vječna inspiracija.

Zorana Košpić je studentkinja Ekonomskog fakulteta u Banjaluci, a piše od 2007. godine. Ovo joj je druga štampana knjiga. Pored dara za pisanje, Zorana je i veliki humanista – prihod od prodaje knjige namjenila je Dječijem domu „Rada Vranešević“ u Banjaluci.

Direktorka Narodne biblioteke u Srpcu, Dragana Djukić, izrazila je zadovoljstvo gostovanjem mlade pjesnikinje i naglasila da ova kulturna ustanova, pored poziva poznatim, afirmisanim književnicima, jednako daje šanse da se predstave i mladi stvaraoci.

S. K.

Komentari / 2

Ostavite komentar
Name

Sandra

03.07.2015 07:19

Neka se nešto I normalno dešava.Odlično !!!

ODGOVORITE
Name

Nikola

03.07.2015 10:38

Ima u Srpcu i normalnih ljudi, nisu svi u SNSD-u.

ODGOVORITE