ПДП: Повећање ПДВ-а и лицемјерство Владе

Партија демократског прогреса осуђује захтјев Владе Републике Српске за повећањем јединствене стопе ПДВ-а јер ће то до краја угрозити и овако тежак положај грађана Републике Српске, кажу у ПДП-у.

Република Српска 02.07.2015 | 13:34
ПДП: Повећање ПДВ-а и лицемјерство Владе

"Умјесто стварних реформи које су неопходне у Републици Српској и које су сами давно најавили, Влада је одлучила да искористи реформску агенду БиХ и без сопствене одговорности, а преко леђа грађана надомјести рупе у сопственом буџету", стоји у саопштењу странке. 

Додају да је политика Владе Републике Српске према реформској агенди БиХ лицемјерна:

"Откако су објављени изборни резултати све потезе који се повлаче на нивоу БиХ Влада критикује, а сада потписивање агенде условљавају најгорим могућим потезом по Српску. Повећањем стопе ПДВ-а са 17 на 19 или 20% све би поскупило, а плате и пензије би остале исте".

Једини резултат погубне рачунице био би пад куповне моћи и пад крајње потрошње, чиме јасно показују да Влада Српске ради искључиво против интереса грађана Републике Српске, тврде у ПДП-у.

 

Коментари / 9

Оставите коментар
Name

Глигор

02.07.2015 12:01

Наравно да раде против интереса градјана,раде за себе,да обезбједе у будзету пара повецањем пдв-а,са примањима које они остварују свеједно је је ли несто коста 3км или 3,5км а господа из Савеза за промјене нису ниста боља засто не подрзе инцијативу Фахрудина Радонцица да се запосленим на БиХ нивоу не исплацују накнаде за рад у комисијама које се обављају у радно вријеме ако вам је стало до јавних пара и градјана подрзите то или сутите госп.Иваницу.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Остоја

02.07.2015 13:52

Не могу га повецати без сагласности на нивоу БиХ...а Иваницу ти си на нивоу БиХ...

Name

богдановић

02.07.2015 12:09

СНСД тражи да ПДВ буде 22%, не 19 или 20. И сасвим је могуће да се усвоји таква промјена, не треба очекивати да ће у ФБиХ бранити садашњу стопу јер и тамо је буџет у дебелом минусу. Не треба очекивати ни значајнији отпор народа, нема овдје ко да се буни, све мртво и помирено са судбином.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ГАСТАРБАЈТЕР

02.07.2015 12:47

ПОВЕЧАЊЕ ПДВ-а ЗНАЧИ ПОВЕЋАЊЕ СВИХ ЦИЈЕНА НА МАЛО ЗА НАЈМАЊЕ 5%, ЈЕР ЋЕ СЕ ОДМАХ СВИ "УГРАДИТИ" У ПОВЕЋАЊЕ.... СИНДИКАТИ ЈАВНИХ СЛУЖБИ (ЗДРАВСТВО, СКОЛСТВО И ЧИНОВНИЦИ) ЋЕ ОДМАХ ЗАТРАЖИТИ ПОВЕЋАЊЕ ПЛАТА ЗА 5% И ОРГАНИЗОВАТИ СТРАЈКОВЕ, ШТО СИГУРНО ДОВОДИ ДО НЕМИРА И СУКОБА...ТО ЈЕ ЈЕДИНИ НАЧИН ДА ВЛАДА РС УВЕДЕ НЕКУ ВРСТУ КАО ВАНРЕДНОГ СТАЊА И ПОД ИЗГОВОРОМ ДА ЧУВА РС, ПОКУСА ШТО ДУЖЕ ОПСТАТИ НА ВЛАСТИ ДО НЕКОГ СПАСОНОСНОГ ЛИЈЕКА КОЈЕГ ГРОЗНИЧАВО ТРАЖИ МИЛОРАД ДОДИК... НАЖАЛОСТ, УВЈЕК НАДА УМИРЕ ПОСЛЕДЊА.... ЗАКЉУЧАК: НЕМА ПОВЕЋАЊА ПДВ-а, НЕМА НОВОГ ЗАДУЗИВАЊА ЈЕФТИНИМ КРЕДИТИМА ММФ, СБ, ЕИБ, ИЛИ ЕБРД, НЕМА ИПА ФОНДОВА, НЕМА НИСТА ДОК СЕ НЕ ФОРМИРА НОВА ВЛАСТ У РЕПУБЛИЦИ СРПСКОЈ... ТО ЈЕ ИСТИНА И ТО НАРОД МОРА ЗНАТИ...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Игор

02.07.2015 12:57

ПДВ је у надлезности БиХ , тамо колико знам СНСД нема власт . Па каква је фрка ?

ОДГОВОРИТЕ
Name

богдановић

02.07.2015 15:55

Фрка је зато што је потребна ентитеска већина да нешто прође у Парламенту БиХ. А СНСД има људе и у Дому народа и Парламенту који гласају. Без обзира што нису власт они могу то изгласати, ако се сложе са партнерима из ФБиХ.

Name

малибу

02.07.2015 13:27

И треба да се повећају порези од чега мислите да се исплаћују пензије плате болницама полицији и др.Кад сви крену плаћати порезе имаће и сви нормалне плате и пензије.То је у свим нормалним државама тако.20% од плате и 7% на робу која се купује.Само не треба порез на храну а остало све опорезовати.И ко не плати у затвор.Тако функционише држава.

ОДГОВОРИТЕ
Name

марко самардзиц

02.07.2015 13:49

Подрзаце И ткз опозиција повецање пореза,багра неспособна!!!

ОДГОВОРИТЕ
Name

фока

02.07.2015 14:29

Па знате ли ви пошто су само фелне на дудкијевом мерцедесу! Од чега да купи нове ако је порез овако мален! А и сваки дан се фирме гасе. Пара нема, морају се од некуд намирити. Зато тишина и да идете раније на спавање. Нема више расипња струје! Струја се мора извозити!

ОДГОВОРИТЕ