PDP: Povećanje PDV-a i licemjerstvo Vlade

Partija demokratskog progresa osuđuje zahtjev Vlade Republike Srpske za povećanjem jedinstvene stope PDV-a jer će to do kraja ugroziti i ovako težak položaj građana Republike Srpske, kažu u PDP-u.

Republika Srpska 02.07.2015 | 13:34
PDP: Povećanje PDV-a i licemjerstvo Vlade

"Umjesto stvarnih reformi koje su neophodne u Republici Srpskoj i koje su sami davno najavili, Vlada je odlučila da iskoristi reformsku agendu BiH i bez sopstvene odgovornosti, a preko leđa građana nadomjesti rupe u sopstvenom budžetu", stoji u saopštenju stranke. 

Dodaju da je politika Vlade Republike Srpske prema reformskoj agendi BiH licemjerna:

"Otkako su objavljeni izborni rezultati sve poteze koji se povlače na nivou BiH Vlada kritikuje, a sada potpisivanje agende uslovljavaju najgorim mogućim potezom po Srpsku. Povećanjem stope PDV-a sa 17 na 19 ili 20% sve bi poskupilo, a plate i penzije bi ostale iste".

Jedini rezultat pogubne računice bio bi pad kupovne moći i pad krajnje potrošnje, čime jasno pokazuju da Vlada Srpske radi isključivo protiv interesa građana Republike Srpske, tvrde u PDP-u.

 

Komentari / 9

Ostavite komentar
Name

Gligor

02.07.2015 12:01

Naravno da rade protiv interesa gradjana,rade za sebe,da obezbjede u budzetu para povecanjem pdv-a,sa primanjima koje oni ostvaruju svejedno je je li nesto kosta 3km ili 3,5km a gospoda iz Saveza za promjene nisu nista bolja zasto ne podrze incijativu Fahrudina Radoncica da se zaposlenim na BiH nivou ne isplacuju naknade za rad u komisijama koje se obavljaju u radno vrijeme ako vam je stalo do javnih para i gradjana podrzite to ili sutite gosp.Ivanicu.

ODGOVORITE
Name

Ostoja

02.07.2015 13:52

Ne mogu ga povecati bez saglasnosti na nivou BiH...a Ivanicu ti si na nivou BiH...

Name

bogdanović

02.07.2015 12:09

SNSD traži da PDV bude 22%, ne 19 ili 20. I sasvim je moguće da se usvoji takva promjena, ne treba očekivati da će u FBiH braniti sadašnju stopu jer i tamo je budžet u debelom minusu. Ne treba očekivati ni značajniji otpor naroda, nema ovdje ko da se buni, sve mrtvo i pomireno sa sudbinom.

ODGOVORITE
Name

GASTARBAJTER

02.07.2015 12:47

POVEČANJE PDV-a ZNAČI POVEĆANJE SVIH CIJENA NA MALO ZA NAJMANJE 5%, JER ĆE SE ODMAH SVI "UGRADITI" U POVEĆANJE.... SINDIKATI JAVNIH SLUŽBI (ZDRAVSTVO, SKOLSTVO I ČINOVNICI) ĆE ODMAH ZATRAŽITI POVEĆANJE PLATA ZA 5% I ORGANIZOVATI STRAJKOVE, ŠTO SIGURNO DOVODI DO NEMIRA I SUKOBA...TO JE JEDINI NAČIN DA VLADA RS UVEDE NEKU VRSTU KAO VANREDNOG STANJA I POD IZGOVOROM DA ČUVA RS, POKUSA ŠTO DUŽE OPSTATI NA VLASTI DO NEKOG SPASONOSNOG LIJEKA KOJEG GROZNIČAVO TRAŽI MILORAD DODIK... NAŽALOST, UVJEK NADA UMIRE POSLEDNJA.... ZAKLJUČAK: NEMA POVEĆANJA PDV-a, NEMA NOVOG ZADUZIVANJA JEFTINIM KREDITIMA MMF, SB, EIB, ILI EBRD, NEMA IPA FONDOVA, NEMA NISTA DOK SE NE FORMIRA NOVA VLAST U REPUBLICI SRPSKOJ... TO JE ISTINA I TO NAROD MORA ZNATI...

ODGOVORITE
Name

Igor

02.07.2015 12:57

PDV je u nadleznosti BiH , tamo koliko znam SNSD nema vlast . Pa kakva je frka ?

ODGOVORITE
Name

bogdanović

02.07.2015 15:55

Frka je zato što je potrebna entiteska većina da nešto prođe u Parlamentu BiH. A SNSD ima ljude i u Domu naroda i Parlamentu koji glasaju. Bez obzira što nisu vlast oni mogu to izglasati, ako se slože sa partnerima iz FBiH.

Name

malibu

02.07.2015 13:27

I treba da se povećaju porezi od čega mislite da se isplaćuju penzije plate bolnicama policiji i dr.Kad svi krenu plaćati poreze imaće i svi normalne plate i penzije.To je u svim normalnim državama tako.20% od plate i 7% na robu koja se kupuje.Samo ne treba porez na hranu a ostalo sve oporezovati.I ko ne plati u zatvor.Tako funkcioniše država.

ODGOVORITE
Name

marko samardzic

02.07.2015 13:49

Podrzace I tkz opozicija povecanje poreza,bagra nesposobna!!!

ODGOVORITE
Name

foka

02.07.2015 14:29

Pa znate li vi pošto su samo felne na dudkijevom mercedesu! Od čega da kupi nove ako je porez ovako malen! A i svaki dan se firme gase. Para nema, moraju se od nekud namiriti. Zato tišina i da idete ranije na spavanje. Nema više rasipnja struje! Struja se mora izvoziti!

ODGOVORITE