Иванић: БиХ није ни близу уласка у НАТО

Српски члан Председништва БиХ и председавајући колективног шефа државе Младен Иванић изјавио је да БиХ није ни близу да испуни услове за улазак у НАТО, као и да се комеморација у Сребреници, 20 година после злочина, претворила у "политичку битку".

Босна и Херцеговина 02.07.2015 | 13:13
Иванић: БиХ није ни близу уласка у НАТО

Иванић је у интервјуу за БХТ1 поновио да неће гласати за улазак БиХ у НАТО, а на питање зашто, он каже:

"Зато што би то значило да сутра НАТО јединице могу бити на граници БиХ и пуцати на Србију. БиХ ни близу није да испуни услове за НАТО".

Иванић, наиме, мисли да је предуслов стабилности на Балкану однос између Србије, Хрватске и БиХ, односно да добра сарадња, нормални и здрави односи између те три земље гарантује стабилан Балкан.

О комеморацији у Сребреници, Иванић каже да у амбијенту какав је тренутно није реално да присуствује том догађају, те да је он "своју људску дужност" испунио пре десет година када је, како каже, "то било теже".

"Не верујем да ћу у овом амбијенту ићи зато што се то, понављам, претворило у политичку битку. Заиста мислите да је реално да, након свега што се догађало, неки српски представник оде", каже Иванић у емисији "Интервиеw 20" на БХТ1 и додаје да "господин Вучић (српски премијер Александар) има право да оде, то је његово виђење".

Каже и да још није одлучио да ли ће почаст жртвама одати испред зграде Председништва БиХ, куда ће поворка са посмртним остацима проћи на путу ка Сребреници.

"Немам се намеру никоме додворавати, урадићу онако како одлучим да је исправно, а не може нико мене да оптужи да нисам исказао поштовање према жртвама", јасан је Иванић који мисли да је Сребреницу требало задржати у делу исказивања поштовања према погинулима, према невиним жртвама...без полиитичке злоупотребе.

Против је "такмичења у резолуцијама", политичара који промовишу себе у контексту приче о Сребреници, међународне битке у Савету безбедности јер, како каже, "све нас то враћа уназад и требаће времена да се из овог амбијента вратимо поново у неки нормални, који је окренут ка будућем времену".

Коментари / 17

Оставите коментар
Name

Памет

02.07.2015 11:21

Пуно паметујеш г. Иваницу, добро би било да се прихватиш датих обећања и да народ почне љепше да живи.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Маша

02.07.2015 11:35

Само поштен однос међу нама у БиХ може нас одвести напред! Све остало је тапкање у месту!!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Остоја

02.07.2015 13:39

Иваниц је најобицнији театралац. Ево Додик иде у самоубилацки референдум, а опозиција као какав безнацајан пиун. Баје се уопсте нема ко супорставити и ово сто ради је цисти авантуризам са дебелом позадином ојацавања моци.

Name

цар

02.07.2015 11:36

КОНАЦНО ПАМЕТНА ГЛАВА У ИНСТИТУЦИЈАМА БИХ А ДА ЈЕ ИЗ РЕДА СРПСКОГ НАРОДА САМО ТАКО НАПРЕД И ОДМЈЕРЕНО А НЕ БРЗОПЛЕТО КАО ПОЈЕДИНЦИ ИЗ БАЈИНОГ ОКРУЗЕЊА ПРВО СКОЦЕ ПА КАЗУ ХОП.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Серафим

02.07.2015 11:38

Србима треба разлаз да буду својио на своме а не да им Босњаци или Босанци загорцавају зивот и оваквим резолуцијама сипају со на србске отворене ране, сањима нема будуцности они своју будуцност виде у Арапима и у исламској дрзави за коју им деца по разноразним ратистима гину, јос несто кад подјес у страну земљу и виде ти пасос БиХ одма те претресају и третирају као потенционалног терористу ста це то нама СРБИМА, РС као самостална дрзав а је светиња за Србе.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Серафиме

02.07.2015 12:23

Добро би било када би мало проучио Вукову граматику, да будеш мало пиосменији, а не да пропсипаш памет.

Name

Ре.серафиме

02.07.2015 12:30

Питај Лакија кад це се догодити оно о цему ти сањас.

Name

дон Кихот

02.07.2015 11:50

О ком НАТО причате...???? О оном што је бомбардоао осиромашеним уранијумом....а да ...па видјећемо још нисмо добили Агенду...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Сарајево

02.07.2015 12:08

"Зато што би то знаучило да сутра НАТО јединице могу бити на граници БиХ и пуцати на Србију. БиХ ни близу није да испуни услове за НАТО". Реце Иваниц и оста зив!!!Немој се срамотити Младене.Ти си ипак Врховни комадант орузаних снага БиХ.Знас ваљда да војска не мора бити на граници Србије да би се угрозила Србија. Па знас ваљда да су Србију гадјали из Италије и да Србија није видјела војника а повукла се са Косова.

ОДГОВОРИТЕ
Name

МЛАДИ

02.07.2015 12:09

Е ТИ ПАМЕТНИ МАЛО СИ, БОЉИ ЗИВОТ У РС ТИ ЈЕ ЗАДУЗЕН БАЈА ЈЕР СИ ЊЕМУ ДАО ГЛАС. САД ГЛЕДАЈ И УЗИВАЈ У ЉЕПОТИ. МИ СМО БИЛИ И ОСТАЛИ УЗ ПРОФУ ИВАНИЋА.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ЕНГЛЕЗИ

02.07.2015 12:33

ПА ЗАТО ЕНГЛЕЗИ И ПИШУ ТУ РЕЗОЛУЦИЈУ, МОЈ МЛАЂО. НИЈЕ ЊИМА ДО СРЕБРЕНИЦЕ. ДА ЈЕ БИЛО НЕ БИ СЕ НИ ДОГОДИЛА.А МОЖДА ДА ПРОДАМО ЗМИЈАЊЕ ЗА АМЕР БАЗУ, ДА НАПУНИМО КАСИЦУ ДРЖАВНУ, ПА ОПЕТ ПОТРОШИМО КО ОНЕ ПАРЕ ОД ВОЈЕ КОШТУНИЦЕ, ЈЕР МИ И НЕ ЗНАМО НИШТА НИ РАДИТИ НИ ЗАРАДИТИ, МИ ЗНАМО САМО ТРОШИТИ ДРЖАВНО.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре Сарајево

02.07.2015 12:37

А ста це нама Нато нама требају добросусједски односи са свима инаце нема мира а Нато гдје је год досао било је клања,и засто наса дјеца да иду да гину по бијелом свијету зато сто Обами се дигне да нападне неког

ОДГОВОРИТЕ
Name

милетиц

02.07.2015 12:46

Ово образлозење о 'пуцању на Србију' би схватио озбиљно да НАТО вец није на гранцама Србије, тј у Хрватској, Мадјарској, Румунији, Бугарској, Албанији, вјероватно а наредне године ето га и у Црној Гори.

ОДГОВОРИТЕ
Name

БиХ

02.07.2015 13:10

Управо. Само стављају нас у БиХ у незавидан положај. БиХ ће бити окружена НАТО-ом преко ХР и ЦГ. Дакле, неки 70% Границе.

Name

лукиц

02.07.2015 12:53

Интересантно, Босна са три стране [сјевер , југ, запад] вец окрузена са НАТО јер је Хрватска цланица НАТО, а њега ко фол брине то сто це НАТО из Босне моци "пуцати" на Србију. Као да НАТО и сад не мозе пуати на Србију из Хрватске, Мадјарске, Румуније, Бугарске, Албаније а брзо и из Црне Горе. По мени ово је јефтин популизам и не лици ми на Иваница.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Требиње

02.07.2015 20:19

Је ли то онај НАТО што је пустошио по РС 1995. и Србији 1999. год са осиромашеним уранијумом и убијао људе и дјецу која су "колатерална " штета јер су Српска (а "акцију" назвали "пригодним" именом "Милосрдни Анђео"). НАТО--НЕ ТО. Иванићу требао си рећи да ћемо сачекати да Русија и Србија уђу у тај ватиканско-пљачкашко-кољачки савез па ћемо онда ми за њима, прије НЕ.А што се тиче Сребренице, отиђи у Кравице и Братунац па се поклони невиним жртвама.А могао би нешто и урадити од силних предизборних обећања или си "заборавио" а не само лапрдати.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Случајни пролазник

02.07.2015 21:38

Уз сво дужно лично поштовање према Иванићу, овај пут га претјера! Није то ствар што би неко пуцао по Србији, већ БиХ нема пара војсци гаће да купи (прогутала бирократија), а камоли да испуни НАТО војне стандарде. Војна лица то још боље знају од мене, а ти си им ваљда какав шеф... Слаби политички поени. Једва за 2-

ОДГОВОРИТЕ