Вимблдон - херој дана: Бетани Матек-Сендс!

Титулу хероја трећег дана Вимблдона могао је да добије и Кипранин Маркос Багдатис, после невероватног преокрета, али ми очекивано нисмо направили такав избор.

Тенис 02.07.2015 | 14:40
Вимблдон - херој дана: Бетани Матек-Сендс!

Разлог за то је једноставан, а то је чињеница да је тенисерка која је стигла из квалификација, а последњих месеци се више концентрисала на дубл успела да победи седмог носиоца.

Управо то је пошло за руком Американки Бетани Матек-Сендс, која је елиминисала нашу Ану Ивановић са 6:3, 6:3. Више од саме победе, изненађење је како је америчка тенисерка играла и тачно се видело колико је дубл помогао њеној игри.

У последњих шест месеци, у пару са Лусијом Шафаржовом је освојила и Аустралијан Опен и Ролан Гарос, а у Вимблдон је ушла као 158. на свету и кроз квалификације. Дуел са Аном био јој је пети на лондонској трави, а одиграла га је маестрално од првог до последњег поена.

На терену смо видели једну расположену играчицу, која је гризла за сваки поен, и једну немоћну, која није имала решења за игру своје ривалке. Мало ко је могао да претпостави да ће Матек-Сендс бити та прва, а Ивановићева друга, али је америчка тенисерка на крају заслужено прошла даље.

“Шест месеци нисам играла после операције кука и то ми је дало нову перспективу по питању тениса. Прошле године сам овакве мечеве гледала код куће, на телевизији”, рекла је Матек-Сендс.

Иако је свој најбољи пласман на WТА листи имала 2011. године, одмах после Вимблдона, на којем је прошла до четврте рунде, може се рећи да никада раније нисмо видели овакву Бетани Матек-Сендс у синглу.

Играње дубла помогло јој је да унесе разноврсност у своју игру, иако је одувек била позната као агресивна тенисерка, сада је још агресивнија, а то може да јој помогне у наредном периоду. Да ли ће се резултати видети већ на Вимблдону, остаје да се види, али би у месецима који следе требало очекивати напредак, али и наставак низа у дублу за Шафаржову. Јер, евидентно је да им то партнерство прија, а док је тако, зашто било шта мењати.

Наредна ривалка за америчку тенисерку биће Белинда Бенчић из Швајцарске, која је без сумње фаворит у том дуелу. Међутим, ако Бетани буде расположена као против Ане, расплет тог сусрета већ може да се наслути…

Коментари / 0

Оставите коментар