Vimbldon - heroj dana: Betani Matek-Sends!

Titulu heroja trećeg dana Vimbldona mogao je da dobije i Kipranin Markos Bagdatis, posle neverovatnog preokreta, ali mi očekivano nismo napravili takav izbor.

Tenis 02.07.2015 | 14:40
Vimbldon - heroj dana: Betani Matek-Sends!

Razlog za to je jednostavan, a to je činjenica da je teniserka koja je stigla iz kvalifikacija, a poslednjih meseci se više koncentrisala na dubl uspela da pobedi sedmog nosioca.

Upravo to je pošlo za rukom Amerikanki Betani Matek-Sends, koja je eliminisala našu Anu Ivanović sa 6:3, 6:3. Više od same pobede, iznenađenje je kako je američka teniserka igrala i tačno se videlo koliko je dubl pomogao njenoj igri.

U poslednjih šest meseci, u paru sa Lusijom Šafaržovom je osvojila i Australijan Open i Rolan Garos, a u Vimbldon je ušla kao 158. na svetu i kroz kvalifikacije. Duel sa Anom bio joj je peti na londonskoj travi, a odigrala ga je maestralno od prvog do poslednjeg poena.

Na terenu smo videli jednu raspoloženu igračicu, koja je grizla za svaki poen, i jednu nemoćnu, koja nije imala rešenja za igru svoje rivalke. Malo ko je mogao da pretpostavi da će Matek-Sends biti ta prva, a Ivanovićeva druga, ali je američka teniserka na kraju zasluženo prošla dalje.

“Šest meseci nisam igrala posle operacije kuka i to mi je dalo novu perspektivu po pitanju tenisa. Prošle godine sam ovakve mečeve gledala kod kuće, na televiziji”, rekla je Matek-Sends.

Iako je svoj najbolji plasman na WTA listi imala 2011. godine, odmah posle Vimbldona, na kojem je prošla do četvrte runde, može se reći da nikada ranije nismo videli ovakvu Betani Matek-Sends u singlu.

Igranje dubla pomoglo joj je da unese raznovrsnost u svoju igru, iako je oduvek bila poznata kao agresivna teniserka, sada je još agresivnija, a to može da joj pomogne u narednom periodu. Da li će se rezultati videti već na Vimbldonu, ostaje da se vidi, ali bi u mesecima koji slede trebalo očekivati napredak, ali i nastavak niza u dublu za Šafaržovu. Jer, evidentno je da im to partnerstvo prija, a dok je tako, zašto bilo šta menjati.

Naredna rivalka za američku teniserku biće Belinda Benčić iz Švajcarske, koja je bez sumnje favorit u tom duelu. Međutim, ako Betani bude raspoložena kao protiv Ane, rasplet tog susreta već može da se nasluti…

Komentari / 0

Ostavite komentar