ЛЕ: Које су дилеме Грофа Божовића?!

Прочитајте у којем би саставу Црвена звезда могла да заигра против Каирата.

Фудбал 02.07.2015 | 13:00
ЛЕ: Које су дилеме Грофа Божовића?!

"Имам две дилеме око састава, али не бих отркривао које", изјавио је Миодраг Божовић у најави прве утакмице 1. кола квалификација за Лигу Европе између Црвене звезде и Каирата (четвртак 20.45).

Тренер црвено-белих једино је открио да не може да рачуна на раније повређеног Александра Луковића. Осим искусног дефанзивца, сви остали су спремни.

Имајући у виду састав који је играо у последњој провери на припремама у Словенији, као и приче које су кружиле Медија центром стадиона Рајко Митић, може се наслутити којих 11 фудбалера ће Божовић послати на терен од првог минута.

На голу ће, без дилеме, стајати најбољи голман светског првенства за играче до 20 година - Предраг Рајковић. Испред њега, дефанзивну линију требало би да чине бекови Душан Анђелковић (лево) и Милош Цветковић (десно) и искусни штопери Саво Павићевић и Зоран Рендулић.

Чини се да у везном реду тренер црвено-белих има највише дилема. Оне се односе на позиције задњег везног и десног крила, односно да ли да са Вуканом Савићевићем, који је опет одлично одрадио припреме, упари искусног Сашу Стојановића или борбеног Александра Ковачевића, који се екипи прикључио после наступа на Европском првенству за играче до 21 године. Михаило Ристић није на нивоу на којем се очекивало да ће бити, што потврђује и место у другој постави када је у питању меч против Карпата, док се Марко Грујић тек недавно прикључио тиму после Мундијалита на Новом Зеланду, где није био у првом плану селектора Вељка Пауновића.

Место иза нападача очекује се да заузме мотивисани Александар Катаи, а уз леву аут-линију наводно "препорођени" Џошуа Паркер. Друга дилема коју има Божовић, претпоставља се, јесте место десног крила. Да ли "бацити у ватру" тек придошлог Изралеца Идана Вереда или пружити шансу Ненаду Гаврићу, који је дуго чекао одлазак Дарка Лазовића да би заиграо на "својој" позицији, уместо на супротној страни.

Што се тиче нападача, предност у односу на талентованог Луку Јовића, по свему судећи, добиће Петар Орландић. Млади нападач делује да још није потпуно опорављен од повреде колена, због чега изгледа и није оставио убедљив утисак на тренера Божовића.

Дакле, стартна постава Црвене звезде за први меч са Каиратом могла би да изгледа овако:

Рајковић - Анђелковић, Рендулић, Павићевић, Цветковић - Савићевић, Стојановић - Паркер, Катаи, Веред - Орландић.

Да ли ће, сазнаћемо у четвртак увече на премијери сезоне 2015/16.

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

дракула

02.07.2015 17:54

Грофе бијези из змијског гнезда док мозес.Али мислим да је касно,појео си бомбону.

ОДГОВОРИТЕ