LE: Koje su dileme Grofa Božovića?!

Pročitajte u kojem bi sastavu Crvena zvezda mogla da zaigra protiv Kairata.

Fudbal 02.07.2015 | 13:00
LE: Koje su dileme Grofa Božovića?!

"Imam dve dileme oko sastava, ali ne bih otrkrivao koje", izjavio je Miodrag Božović u najavi prve utakmice 1. kola kvalifikacija za Ligu Evrope između Crvene zvezde i Kairata (četvrtak 20.45).

Trener crveno-belih jedino je otkrio da ne može da računa na ranije povređenog Aleksandra Lukovića. Osim iskusnog defanzivca, svi ostali su spremni.

Imajući u vidu sastav koji je igrao u poslednjoj proveri na pripremama u Sloveniji, kao i priče koje su kružile Medija centrom stadiona Rajko Mitić, može se naslutiti kojih 11 fudbalera će Božović poslati na teren od prvog minuta.

Na golu će, bez dileme, stajati najbolji golman svetskog prvenstva za igrače do 20 godina - Predrag Rajković. Ispred njega, defanzivnu liniju trebalo bi da čine bekovi Dušan Anđelković (levo) i Miloš Cvetković (desno) i iskusni štoperi Savo Pavićević i Zoran Rendulić.

Čini se da u veznom redu trener crveno-belih ima najviše dilema. One se odnose na pozicije zadnjeg veznog i desnog krila, odnosno da li da sa Vukanom Savićevićem, koji je opet odlično odradio pripreme, upari iskusnog Sašu Stojanovića ili borbenog Aleksandra Kovačevića, koji se ekipi priključio posle nastupa na Evropskom prvenstvu za igrače do 21 godine. Mihailo Ristić nije na nivou na kojem se očekivalo da će biti, što potvrđuje i mesto u drugoj postavi kada je u pitanju meč protiv Karpata, dok se Marko Grujić tek nedavno priključio timu posle Mundijalita na Novom Zelandu, gde nije bio u prvom planu selektora Veljka Paunovića.

Mesto iza napadača očekuje se da zauzme motivisani Aleksandar Katai, a uz levu aut-liniju navodno "preporođeni" Džošua Parker. Druga dilema koju ima Božović, pretpostavlja se, jeste mesto desnog krila. Da li "baciti u vatru" tek pridošlog Izraleca Idana Vereda ili pružiti šansu Nenadu Gavriću, koji je dugo čekao odlazak Darka Lazovića da bi zaigrao na "svojoj" poziciji, umesto na suprotnoj strani.

Što se tiče napadača, prednost u odnosu na talentovanog Luku Jovića, po svemu sudeći, dobiće Petar Orlandić. Mladi napadač deluje da još nije potpuno oporavljen od povrede kolena, zbog čega izgleda i nije ostavio ubedljiv utisak na trenera Božovića.

Dakle, startna postava Crvene zvezde za prvi meč sa Kairatom mogla bi da izgleda ovako:

Rajković - Anđelković, Rendulić, Pavićević, Cvetković - Savićević, Stojanović - Parker, Katai, Vered - Orlandić.

Da li će, saznaćemo u četvrtak uveče na premijeri sezone 2015/16.

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

drakula

02.07.2015 17:54

Grofe bijezi iz zmijskog gnezda dok mozes.Ali mislim da je kasno,pojeo si bombonu.

ODGOVORITE