Вимблдон - Ана: Разочарана, али и задовољна због одмора?!

Српска тенисерка Ана Ивановић рекла је после елиминације са Вимблдона да ће се у наредном периоду концентрисати на одмор и праву припрему за наредне турнире.

Тенис 02.07.2015 | 13:40
Вимблдон - Ана: Разочарана, али и задовољна због одмора?!

Ивановићева је такмичење на трећем Грен слему сезоне завршила у другом колу, поразом од Американке Бетани Матек-Сендс са 6:3, 6:3.

“Сваки пут када изађете на терен, желите да урадите праве ствари и надате се победи, али ништа није сигурно. Видимо бројна изненађења стално. Знала сам да ме очекује тежак меч, имале смо такве и раније. Знала сам и да је трава њена омиљена подлога, одиграла је веома добро. На најважнијим поенима, чак и када сам ја имала брејк шансе, она је узвратила сјајним ударцима”, истакла је Ана.

На питање шта је одлучило меч, најбоља српска тенисерка је рекла:

“Била је агресивна, излазила је на мрежу. Погађала је много винера из форхенда. Направила је неколико грешака, али нисам могла да уђем у свој ритам као у првом мечу. Очекивала сам то, а она је одиграла добро и сервирала је добро. Урадила је много тога доброг. Дубл јој је помогао да буде сигурнија на мрежи, а ја сам то очекивала. На почетку меча сам играла пасовно, она је одлично кренула, добила самопоуздање и то је одлучило”.

Седма носитељка у Лондону је најавила да ће сада акценат ставити на добру припрему за други део сезоне, пошто јој је то због повреде недостајало у првом делу.

“Променила сам тим, нисам физички спремна како бих желела. На Ролан Гаросу сам радила вредно и покушала сам да подигнем ниво и играла сам веома добро. Од тада сам радила веома вредно, осећам да сам напредовала. Сада се радујем одмору и правој припреми јер ми је то недостајало. Већ неко време сам покушавала да надокнадим то што ми недостаје, а мислим да имам солидну базу”, нагласила је Ивановићева, “Да бисте успели да подигнете свој фитнес на виши ниво заиста вам је потребно неко време без мечева, чак сам мислила да пропустим неке турнире током сезоне на шљаци због тога. Али, то није било могуће због обавезних турнира и чињенице да сам бранила велики број бодова. Морам да наставим тамо где сам стала на Ролан Гаросу”.

Ана је такође најавила да неће играти ниједан турнир у Сједињеним Државама пре Торонта, где ће се најбоље тенисерке света наћи од 10. до 16. августа.

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

ГАСТАРБАЈТЕР

02.07.2015 12:03

МА ПУСТИ ТЕНИС И ТУРНИРЕ... САДА ЈЕ БИТНО ДА ПАЗИШ ОНОГ МАЧОРА У КАВЕЗУ...

ОДГОВОРИТЕ