Vimbldon - Ana: Razočarana, ali i zadovoljna zbog odmora?!

Srpska teniserka Ana Ivanović rekla je posle eliminacije sa Vimbldona da će se u narednom periodu koncentrisati na odmor i pravu pripremu za naredne turnire.

Tenis 02.07.2015 | 13:40
Vimbldon - Ana: Razočarana, ali i zadovoljna zbog odmora?!

Ivanovićeva je takmičenje na trećem Gren slemu sezone završila u drugom kolu, porazom od Amerikanke Betani Matek-Sends sa 6:3, 6:3.

“Svaki put kada izađete na teren, želite da uradite prave stvari i nadate se pobedi, ali ništa nije sigurno. Vidimo brojna iznenađenja stalno. Znala sam da me očekuje težak meč, imale smo takve i ranije. Znala sam i da je trava njena omiljena podloga, odigrala je veoma dobro. Na najvažnijim poenima, čak i kada sam ja imala brejk šanse, ona je uzvratila sjajnim udarcima”, istakla je Ana.

Na pitanje šta je odlučilo meč, najbolja srpska teniserka je rekla:

“Bila je agresivna, izlazila je na mrežu. Pogađala je mnogo vinera iz forhenda. Napravila je nekoliko grešaka, ali nisam mogla da uđem u svoj ritam kao u prvom meču. Očekivala sam to, a ona je odigrala dobro i servirala je dobro. Uradila je mnogo toga dobrog. Dubl joj je pomogao da bude sigurnija na mreži, a ja sam to očekivala. Na početku meča sam igrala pasovno, ona je odlično krenula, dobila samopouzdanje i to je odlučilo”.

Sedma nositeljka u Londonu je najavila da će sada akcenat staviti na dobru pripremu za drugi deo sezone, pošto joj je to zbog povrede nedostajalo u prvom delu.

“Promenila sam tim, nisam fizički spremna kako bih želela. Na Rolan Garosu sam radila vredno i pokušala sam da podignem nivo i igrala sam veoma dobro. Od tada sam radila veoma vredno, osećam da sam napredovala. Sada se radujem odmoru i pravoj pripremi jer mi je to nedostajalo. Već neko vreme sam pokušavala da nadoknadim to što mi nedostaje, a mislim da imam solidnu bazu”, naglasila je Ivanovićeva, “Da biste uspeli da podignete svoj fitnes na viši nivo zaista vam je potrebno neko vreme bez mečeva, čak sam mislila da propustim neke turnire tokom sezone na šljaci zbog toga. Ali, to nije bilo moguće zbog obaveznih turnira i činjenice da sam branila veliki broj bodova. Moram da nastavim tamo gde sam stala na Rolan Garosu”.

Ana je takođe najavila da neće igrati nijedan turnir u Sjedinjenim Državama pre Toronta, gde će se najbolje teniserke sveta naći od 10. do 16. avgusta.

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

GASTARBAJTER

02.07.2015 12:03

MA PUSTI TENIS I TURNIRE... SADA JE BITNO DA PAZIŠ ONOG MAČORA U KAVEZU...

ODGOVORITE