Вимблдон - Крунић: Кључ мојих побједа је растерећеност!

Александра Крунић каже да једино када игра опуштено може да покаже све што зна и да је зато савладала Сару Ерани у другом колу Вимблдона (6:3, 6:7, 6:2).

Тенис 02.07.2015 | 12:40
Вимблдон - Крунић: Кључ мојих побједа је растерећеност!

“Драго ми је што сам играла растерећено јер не бих могла ни да победим другачије. Само када играм опуштено могу да покажем шта знам и да дозволим себи да играм своју игру – да не калкулишем, да не размишљам о резултату, о противници... Против Азаренке сам нпр. мислила ’јао, боже, могу да уђем у четвртфинале Грен слема’. Растерећеност је кључ да покажем свој максимум, сад питање је који је тај максимум, али једино овако могу да напредујем“.

Александра је одиграла изузетно лепо за око, неколико пута чуло се ’ооо’ после њених изванредних бекхенд паралела.

“То ми је омиљени ударац, бекхенд паралела. Морала сам да играм главом јер немам ја снаге као Серена да ’одувам’ сваку играчицу с терена, већ морам да се надмудрујем. Знала сам да ће бити дуг и тежак меч јер је и Ерани врло паметна играчица која уме разне ствари да изведе на терену. Успела сам да останем фокусирана и можда чвршћа од ње у важним тренуцима“.

Следећа противница Крунићевој је Венус Вилијамс, која је у два сета савладала Путинцеву.

“Сад заиста немам шта да изгубим, потрудићу се да уживам у сваком тренутку тог меча и да останем што дуже на терену. Мислим да сам урадила посао и преко очекиваног, сада размишљам о дублу, а после о Венус“.

Александра се раније бојала кретања на трави како се не би повредила, али у дуелу са Ерани видели смо чак и шпагу.

“Нема страха више, то сам пребродила, мислим да сам показала то на овом турниру“, закључила је Крунићева.

Коментари / 0

Оставите коментар