Vimbldon - Krunić: Ključ mojih pobjeda je rasterećenost!

Aleksandra Krunić kaže da jedino kada igra opušteno može da pokaže sve što zna i da je zato savladala Saru Erani u drugom kolu Vimbldona (6:3, 6:7, 6:2).

Tenis 02.07.2015 | 12:40
Vimbldon - Krunić: Ključ mojih pobjeda je rasterećenost!

“Drago mi je što sam igrala rasterećeno jer ne bih mogla ni da pobedim drugačije. Samo kada igram opušteno mogu da pokažem šta znam i da dozvolim sebi da igram svoju igru – da ne kalkulišem, da ne razmišljam o rezultatu, o protivnici... Protiv Azarenke sam npr. mislila ’jao, bože, mogu da uđem u četvrtfinale Gren slema’. Rasterećenost je ključ da pokažem svoj maksimum, sad pitanje je koji je taj maksimum, ali jedino ovako mogu da napredujem“.

Aleksandra je odigrala izuzetno lepo za oko, nekoliko puta čulo se ’ooo’ posle njenih izvanrednih bekhend paralela.

“To mi je omiljeni udarac, bekhend paralela. Morala sam da igram glavom jer nemam ja snage kao Serena da ’oduvam’ svaku igračicu s terena, već moram da se nadmudrujem. Znala sam da će biti dug i težak meč jer je i Erani vrlo pametna igračica koja ume razne stvari da izvede na terenu. Uspela sam da ostanem fokusirana i možda čvršća od nje u važnim trenucima“.

Sledeća protivnica Krunićevoj je Venus Vilijams, koja je u dva seta savladala Putincevu.

“Sad zaista nemam šta da izgubim, potrudiću se da uživam u svakom trenutku tog meča i da ostanem što duže na terenu. Mislim da sam uradila posao i preko očekivanog, sada razmišljam o dublu, a posle o Venus“.

Aleksandra se ranije bojala kretanja na travi kako se ne bi povredila, ali u duelu sa Erani videli smo čak i špagu.

“Nema straha više, to sam prebrodila, mislim da sam pokazala to na ovom turniru“, zaključila je Krunićeva.

Komentari / 0

Ostavite komentar