"Вегета" повучена са тржишта три земље

Хрватска компанија ,,Подравка,, саопштила је јуче да је у току процес повлачења производа ,,вегета,, од 250 грама и 500 грама, одређених производних серија, са тржишта Аустрије, Њемачке и Словачке, јер је током рутинске контроле у Аустрији утврђено да постоје индиције присутности бактерије салмонеле у траговима у једном изолованом случају.

Регион 02.07.2015 | 11:20
"Вегета" повучена са тржишта три земље

У саопштењу се наводи да је, као мјеру предострожности с циљем заштите потрошача, "Подравка" одлучила самоиницијативно провести активности за повлачење производа са наведена три тржишта на којима се налазе производи наведених производних серија.

"Подравка" је производе из предметне производне серије дала на анализу службеним акредитованим хрватским лабораторијима "Евроинспек Кроација контрола" и Наставног завода за јавно здравство "Др Андрија Штампар", који су утврдили одсутност бактерије салмонела у "вегети" и на тај начин потврдили резултате "Подравкине" лабораторије контроле квалитета.

"Подравка" ће након прикупљања свих релевантних информација правовремено информисати јавност и друга надлежна тијела у складу с важећим прописима Хрватске.

Извор: Независне новине

Коментари / 3

Оставите коментар
Name

Батан

02.07.2015 09:45

Не трошим је више од десет година. Пуна је којекаквих хемикалија које спречавају кварење тог осушеног и мљевеног поврћа. Данас има свјежег поврћа нон-стоп и то треба трошити. Пар пилећих крилаца или јунетине и ето добре супе.

ОДГОВОРИТЕ
Name

РсПхантом

02.07.2015 10:09

Не купујем је,од када су ми смањили плату и поцели давати свака два до три мјесеца. Само Со и Бибер користим.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ма

02.07.2015 10:23

Уа мене је увјек била скупа па ју "СРЕЦОМ" не тросимо - кулинат дупло јефтинији ?

ОДГОВОРИТЕ