"Vegeta" povučena sa tržišta tri zemlje

Hrvatska kompanija ,,Podravka,, saopštila je juče da je u toku proces povlačenja proizvoda ,,vegeta,, od 250 grama i 500 grama, određenih proizvodnih serija, sa tržišta Austrije, Njemačke i Slovačke, jer je tokom rutinske kontrole u Austriji utvrđeno da postoje indicije prisutnosti bakterije salmonele u tragovima u jednom izolovanom slučaju.

Region 02.07.2015 | 11:20
"Vegeta" povučena sa tržišta tri zemlje

U saopštenju se navodi da je, kao mjeru predostrožnosti s ciljem zaštite potrošača, "Podravka" odlučila samoinicijativno provesti aktivnosti za povlačenje proizvoda sa navedena tri tržišta na kojima se nalaze proizvodi navedenih proizvodnih serija.

"Podravka" je proizvode iz predmetne proizvodne serije dala na analizu službenim akreditovanim hrvatskim laboratorijima "Evroinspek Kroacija kontrola" i Nastavnog zavoda za javno zdravstvo "Dr Andrija Štampar", koji su utvrdili odsutnost bakterije salmonela u "vegeti" i na taj način potvrdili rezultate "Podravkine" laboratorije kontrole kvaliteta.

"Podravka" će nakon prikupljanja svih relevantnih informacija pravovremeno informisati javnost i druga nadležna tijela u skladu s važećim propisima Hrvatske.

Izvor: Nezavisne novine

Komentari / 3

Ostavite komentar
Name

Batan

02.07.2015 09:45

Ne trošim je više od deset godina. Puna je kojekakvih hemikalija koje sprečavaju kvarenje tog osušenog i mljevenog povrća. Danas ima svježeg povrća non-stop i to treba trošiti. Par pilećih krilaca ili junetine i eto dobre supe.

ODGOVORITE
Name

RsPhantom

02.07.2015 10:09

Ne kupujem je,od kada su mi smanjili platu i poceli davati svaka dva do tri mjeseca. Samo So i Biber koristim.

ODGOVORITE
Name

ma

02.07.2015 10:23

Ua mene je uvjek bila skupa pa ju "SRECOM" ne trosimo - kulinat duplo jeftiniji ?

ODGOVORITE