Вимблдон: Ноле о грљењу са Ниеминеном и мечу са Томићем

Српски тенисер Новак Ђоковић рекао је да је задовољан како је одиграо меч другог кола на Вимблдону против Финца Јарка Ниеминена. Новак Ђоковић је рекао да очекује тежак дуел са Аустралијанцем Бернардом Томићем у трећем колу Вимблдона.

 

Тенис 02.07.2015 | 11:00
Вимблдон: Ноле о грљењу са Ниеминеном и мечу са Томићем

Најбољи тенисер света пласирао се у треће коло Вимблдона, пошто је у другом колу савладао Финца Јарка Ниеминена са 3:0, по сетовима 6:4, 6:2, 6:3.

"Било је солидно, мислим да је прошло добро у сва три сета. Почетак меча није био баш добар, он је одиграо неке сјајне потезе, имао је винере и у првом и у другом гему. Али, успео сам да се прегрупишем, да одиграм добар тенис.“

Среда је била веома топао дан са температуром око 35 степени.

„Данас је било веома топло, добро је што сам провео мање времена на терену. Задовољан сам како играм, улазим у форму и надам се да ћу, како турнир одмиче, да играм све боље и боље", рекао је Ђоковић после меча.

Ниеминен је најавио повлачење из тениса ове године, па му је ово био последњи меч у каријери на Вимблдону.

„Ово је његов последњи Вимблдон“, рекао је Новак на констатацију новинара да није славио победу и да је загрлио Финца на мрежи.

„Имам веома леп однос са Јарком. Када сам улазио у професионални тенис са 18 година играо сам на једном челенџеру у Хелсинкију и тамо сам га први оут упознао. Од тада је био веома добар према мени. Он је један од најбољих момака на туру које знам, на и ван терена. То сам урадио из поштовања према њему. Заслужио је овације“, рекао је Ђоковић.

Ђоковић ће у шеснаестини финала Вимблдона играти против Аустралијанца Бернарда Томића.

“Очекујем да ће Бернард сервирати добро, као и да ће мало промешати своју игру, да ће унети неку разноврсност. То он ради добро, а талентован је. Може да игра равне ударце, шорт слајс, излази на мрежу. Има брз сервис и тешко га је читати на трави. Највише воли да игра на овој подлози и зато ће то бити тежак меч. Сећам се да смо 2011. године играли у четвртфиналу овде четири тешка сета, тако да не очекујем лак посао”, рекао је Ђоковић.

Аустралијанци ове године имају велику подршку навијача, а на питање да то прокоментарише, Новак је рекао:

“Лепо је видети да толике групе долазе да подржавају своје играче. Мислим да тенису недостаје та, рекао бих, Дејвис куп атмосфера. Али, навикнете се да играте пред њима, више пута ми се то десило у Аустралији против Лејтона Хјуита и знам шта ме чека. Бернард, Кирјос и Кокинакис су тројица младих играча из Аустралије који се налазе у центру пажње тениског света, посебно аустралијског. Сви их подржавају да би се борили за највеће трофеје. Дефинитивно имају квалитет. Играћу против једног од њих и надам се да могу да одиграм добро”.

Новак се потом осврнуо на дуел са Ниеминеном, а занимљив одговор је дао на питање коју оцену би себи дао од један до десет.

“Дао бих себи седмицу или осмицу. Мислим да сам одиграо солидно, довољно да бих победио у три сета. Он је одлично ушао у меч, био је веома агресиван, имао је винере у првих неколико гемова. Остао сам миран и веровао да могу да преокренем и то сам и урадио. Мислим да је кључан тренутак био у десетом гему првог сета, када сам га освојио и почео да играм слободније. Мислио сам да имам меч под контролом и све је било у реду”, нагласио је српски тенисер.

Почетак Вимблдона обележиле су и високе температуре у Лондону, а Новак каже да му није било претерано тешко да игра по јаком сунцу.

“Није било толико тешко као што сам мислио. Људи су причали о томе и предвиђали заиста тешке услове. Али, Мени нису били толико тешки као што сам мислио да ће бити”, истакао је Ђоковић.

Коментари / 0

Оставите коментар