Vimbldon: Nole o grljenju sa Nieminenom i meču sa Tomićem

Srpski teniser Novak Đoković rekao je da je zadovoljan kako je odigrao meč drugog kola na Vimbldonu protiv Finca Jarka Nieminena. Novak Đoković je rekao da očekuje težak duel sa Australijancem Bernardom Tomićem u trećem kolu Vimbldona.

 

Tenis 02.07.2015 | 11:00
Vimbldon: Nole o grljenju sa Nieminenom i meču sa Tomićem

Najbolji teniser sveta plasirao se u treće kolo Vimbldona, pošto je u drugom kolu savladao Finca Jarka Nieminena sa 3:0, po setovima 6:4, 6:2, 6:3.

"Bilo je solidno, mislim da je prošlo dobro u sva tri seta. Početak meča nije bio baš dobar, on je odigrao neke sjajne poteze, imao je vinere i u prvom i u drugom gemu. Ali, uspeo sam da se pregrupišem, da odigram dobar tenis.“

Sreda je bila veoma topao dan sa temperaturom oko 35 stepeni.

„Danas je bilo veoma toplo, dobro je što sam proveo manje vremena na terenu. Zadovoljan sam kako igram, ulazim u formu i nadam se da ću, kako turnir odmiče, da igram sve bolje i bolje", rekao je Đoković posle meča.

Nieminen je najavio povlačenje iz tenisa ove godine, pa mu je ovo bio poslednji meč u karijeri na Vimbldonu.

„Ovo je njegov poslednji Vimbldon“, rekao je Novak na konstataciju novinara da nije slavio pobedu i da je zagrlio Finca na mreži.

„Imam veoma lep odnos sa Jarkom. Kada sam ulazio u profesionalni tenis sa 18 godina igrao sam na jednom čelendžeru u Helsinkiju i tamo sam ga prvi out upoznao. Od tada je bio veoma dobar prema meni. On je jedan od najboljih momaka na turu koje znam, na i van terena. To sam uradio iz poštovanja prema njemu. Zaslužio je ovacije“, rekao je Đoković.

Đoković će u šesnaestini finala Vimbldona igrati protiv Australijanca Bernarda Tomića.

“Očekujem da će Bernard servirati dobro, kao i da će malo promešati svoju igru, da će uneti neku raznovrsnost. To on radi dobro, a talentovan je. Može da igra ravne udarce, šort slajs, izlazi na mrežu. Ima brz servis i teško ga je čitati na travi. Najviše voli da igra na ovoj podlozi i zato će to biti težak meč. Sećam se da smo 2011. godine igrali u četvrtfinalu ovde četiri teška seta, tako da ne očekujem lak posao”, rekao je Đoković.

Australijanci ove godine imaju veliku podršku navijača, a na pitanje da to prokomentariše, Novak je rekao:

“Lepo je videti da tolike grupe dolaze da podržavaju svoje igrače. Mislim da tenisu nedostaje ta, rekao bih, Dejvis kup atmosfera. Ali, naviknete se da igrate pred njima, više puta mi se to desilo u Australiji protiv Lejtona Hjuita i znam šta me čeka. Bernard, Kirjos i Kokinakis su trojica mladih igrača iz Australije koji se nalaze u centru pažnje teniskog sveta, posebno australijskog. Svi ih podržavaju da bi se borili za najveće trofeje. Definitivno imaju kvalitet. Igraću protiv jednog od njih i nadam se da mogu da odigram dobro”.

Novak se potom osvrnuo na duel sa Nieminenom, a zanimljiv odgovor je dao na pitanje koju ocenu bi sebi dao od jedan do deset.

“Dao bih sebi sedmicu ili osmicu. Mislim da sam odigrao solidno, dovoljno da bih pobedio u tri seta. On je odlično ušao u meč, bio je veoma agresivan, imao je vinere u prvih nekoliko gemova. Ostao sam miran i verovao da mogu da preokrenem i to sam i uradio. Mislim da je ključan trenutak bio u desetom gemu prvog seta, kada sam ga osvojio i počeo da igram slobodnije. Mislio sam da imam meč pod kontrolom i sve je bilo u redu”, naglasio je srpski teniser.

Početak Vimbldona obeležile su i visoke temperature u Londonu, a Novak kaže da mu nije bilo preterano teško da igra po jakom suncu.

“Nije bilo toliko teško kao što sam mislio. Ljudi su pričali o tome i predviđali zaista teške uslove. Ali, Meni nisu bili toliko teški kao što sam mislio da će biti”, istakao je Đoković.

Komentari / 0

Ostavite komentar