Погба у Барселони...!

...али од следећег лета! Фудбалер Јувентуса Пол Погба каријеру ће наставити у Барселони, али ће у редове каталонског клуба прећи следећег лета, преносе шпански медији.

Фудбал 02.07.2015 | 17:00
Погба у Барселони...!

Према изворима медија блиских Барселони, челници два клуба постигли су договор око трансфера, али ће он бити реализован тек када шампиону Шпаније и Европе истекне забрана.

Каталонци су због кршења правила око регрутовања малолетних играча кажњени, па им током овог лета неће бити дозвољени трансфери, а исти случај је био током прошле зиме.

Званичници Барселоне последњих дана бораве у Италији, управо због Погбе, а кључан састанак наводно се догодио раније током дана у Милану.

На тај начин, каталонски клуб ће успети да победи бројне клубове, између осталих Манчестер Јунајтед, Манчестер Сити и Пари Сен Жермен, у борби за Погбин потпис, а Јувентус ће сјајног играча имати на располагању још годину дана.

Барселона је могла да искористи могућност да већ сада уговори трансфер, али би Погба могао да заигра тек у јануару, па би његова цена била знатно већа.

Зачкољица око свега је чињеница да је договор постигнут, али ће висина трансфера бити договрена наредног лета. Ипак, за Барселону је кључно то што је успела да се постара да Погба не оде у неки други клуб због забране трансфера.

22-годишњи Француз је у Јувентус стигао 2012. године из Манчестер Јунајтеда, који га се олако одрекао. Погба је сениорску каријеру започео управо у дресу ‘Црвених ђавола’, пошто је на “Олд Трафорд” стигао као 16-годишњак. Прошле сезоне био је један од најзаслужнијих за ‘дуплу круну’ ‘Старе даме’, као и пласман свог клуба у финале Лиге шампиона, у којем је Јувентус поражен баш од Барселоне.

Коментари / 0

Оставите коментар