Pogba u Barseloni...!

...ali od sledećeg leta! Fudbaler Juventusa Pol Pogba karijeru će nastaviti u Barseloni, ali će u redove katalonskog kluba preći sledećeg leta, prenose španski mediji.

Fudbal 02.07.2015 | 17:00
Pogba u Barseloni...!

Prema izvorima medija bliskih Barseloni, čelnici dva kluba postigli su dogovor oko transfera, ali će on biti realizovan tek kada šampionu Španije i Evrope istekne zabrana.

Katalonci su zbog kršenja pravila oko regrutovanja maloletnih igrača kažnjeni, pa im tokom ovog leta neće biti dozvoljeni transferi, a isti slučaj je bio tokom prošle zime.

Zvaničnici Barselone poslednjih dana borave u Italiji, upravo zbog Pogbe, a ključan sastanak navodno se dogodio ranije tokom dana u Milanu.

Na taj način, katalonski klub će uspeti da pobedi brojne klubove, između ostalih Mančester Junajted, Mančester Siti i Pari Sen Žermen, u borbi za Pogbin potpis, a Juventus će sjajnog igrača imati na raspolaganju još godinu dana.

Barselona je mogla da iskoristi mogućnost da već sada ugovori transfer, ali bi Pogba mogao da zaigra tek u januaru, pa bi njegova cena bila znatno veća.

Začkoljica oko svega je činjenica da je dogovor postignut, ali će visina transfera biti dogovrena narednog leta. Ipak, za Barselonu je ključno to što je uspela da se postara da Pogba ne ode u neki drugi klub zbog zabrane transfera.

22-godišnji Francuz je u Juventus stigao 2012. godine iz Mančester Junajteda, koji ga se olako odrekao. Pogba je seniorsku karijeru započeo upravo u dresu ‘Crvenih đavola’, pošto je na “Old Traford” stigao kao 16-godišnjak. Prošle sezone bio je jedan od najzaslužnijih za ‘duplu krunu’ ‘Stare dame’, kao i plasman svog kluba u finale Lige šampiona, u kojem je Juventus poražen baš od Barselone.

Komentari / 0

Ostavite komentar