Стан: Велика четворка ће увијек бити велика четворка!

Стан Вавринка, освајач два од последњих шест Грен слемова, истиче да не сматра себе делом 'велике четворке' светског тениса.

Тенис 02.07.2015 | 15:00
Стан: Велика четворка ће увијек бити велика четворка!

"Велика четворка није нешто што је актуелно у 2015. години, већ у претходној деценији. То је оно што их и чини бољим од осталих", рекао је Вавринка.

'Велика четворка' освојила је укупно 41 Грен слем турнир – Роџер Федерер 17, Рафаел Надал 14, Новак Ђоковић осам и Енди Мари два. А, иако је изједначен са Шкотом по броју највећих трофеја, Стан каже да то не мења његово мишљење.

"Мени лично то стварно није битно. За мене ће велика четворка увек бити велика четворка", јасан је Вавринка, "Они су то што јесу јер су урадили толико тога за тенис, а поготово јер су толико 'снажни' више од десет година. Заслужују да буду велика четворка и заувек ће бити велика четворка. Барем ја то тако видим".

У међувремену, Вавринка је успешно стартовао на теренима Ол Ингланг Клаба. У првом колу је уз мање осцилација елиминисао Португалца Жоаа Соузу, док ће за пласман у трећу рунду играти са Виктором Естрељом Бургосом из Доминиканске републике.

Коментари / 0

Оставите коментар