Stan: Velika četvorka će uvijek biti velika četvorka!

Stan Vavrinka, osvajač dva od poslednjih šest Gren slemova, ističe da ne smatra sebe delom 'velike četvorke' svetskog tenisa.

Tenis 02.07.2015 | 15:00
Stan: Velika četvorka će uvijek biti velika četvorka!

"Velika četvorka nije nešto što je aktuelno u 2015. godini, već u prethodnoj deceniji. To je ono što ih i čini boljim od ostalih", rekao je Vavrinka.

'Velika četvorka' osvojila je ukupno 41 Gren slem turnir – Rodžer Federer 17, Rafael Nadal 14, Novak Đoković osam i Endi Mari dva. A, iako je izjednačen sa Škotom po broju najvećih trofeja, Stan kaže da to ne menja njegovo mišljenje.

"Meni lično to stvarno nije bitno. Za mene će velika četvorka uvek biti velika četvorka", jasan je Vavrinka, "Oni su to što jesu jer su uradili toliko toga za tenis, a pogotovo jer su toliko 'snažni' više od deset godina. Zaslužuju da budu velika četvorka i zauvek će biti velika četvorka. Barem ja to tako vidim".

U međuvremenu, Vavrinka je uspešno startovao na terenima Ol Inglang Klaba. U prvom kolu je uz manje oscilacija eliminisao Portugalca Žoaa Souzu, dok će za plasman u treću rundu igrati sa Viktorom Estreljom Burgosom iz Dominikanske republike.

Komentari / 0

Ostavite komentar